Втори масов протест се проведе в столицата на Сърбия в

...
Втори масов протест се проведе в столицата на Сърбия в
Коментари Харесай

Гняв в Белград срещу създаването на култура на насилие. Най-големият протест в Сърбия за последните 10 г.

Втори всеобщ митинг се организира в столицата на Сърбия в Белград под мотото „ Сърбия против насилието “. Той е предизвикан от двете всеобщи стрелби в страната, при които бяха убити общо 17 души, от които 8 възпитаници, а 20 души бяха ранени. Това бе най-големият митинг в балканската страна през последните 10 години, заяви Би Би Си.

Гняв в Белград против ролята на телевизионните риалити стратегии в основаването на просвета на принуждение. Голяма част от хората ги упрекват, че са повлияли за стрелбите, които потопиха Сърбия в тъга и печал предходната седмица.

Протестиращите упорстват за оставки, в това число на вътрешния министър и на началника на сръбското разузнаване. Исканията бяха прочетени на моста „ Газела “, който беше блокиран за два часа, както и част от интернационалната автомагистрала в Белград

„ Спрете насърчаването на насилието в общественото пространство.Нашите претенции са за неотложно освобождение на всички членове на Съвета за електронни медии, неотложно унищожаване на риалити излъчвания и излъчвания, приканващи към принуждение, експанзия и порочност в народен ефир “, съобщи един от уредниците на митинга.

Сръбската съпротива упорства още за лишаване на националните честоти на ТВ Пинк и ТВ Хепи. На предходния си митинг показаха вчерашния ден като краен период за осъществяване на настояванията им, оповестява Българска национална телевизия.

Протестът бе проведен от Демократическата партия, Народната партия, „ Не даваме Белград “, партията Заедно, Партията за независимост и правдивост, Движението на свободните жители.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР