Втори градски център на Пловдив или жилищно гето с огромни

...
Втори градски център на Пловдив или жилищно гето с огромни
Коментари Харесай

Продават парцели на атрактивни места

Втори градски център на Пловдив или жилищно гето с големи комплекси? Това са двата разновидността пред квартал „ Гладно поле”, а нещата наподобява отиват към втория сюжет. Въпреки желанията на градските управляващи регионът върху някогашната казарма да се трансформира във втори градски център, където да се изнесе администрацията и Hi-Tech паркове, военните се готвят да продадат парцелите. Военните дадоха единствено 16 дка, а останалите 60 дка към този момент са планувани за продажба, а търгът за тях ще бъде до края на годината, оповестява TrafficNews.bg. Само преди дни завършиха и първите търгове на парцели, благосъстоятелност на МО в Пловдивска област. Близо 150 дка бяха продадени на общата сума от малко над 1.4 млн. лева

Големият въпрос е какво ще се построи на мястото на казармите в Пловдив. В момента терените там са със специфичен статут, като новият притежател ще би трябвало да го промени, с цел да строи.

Действащият общ организационен проект разрешава там терените да се трансформират на „ Устройствена зона на районни центрове”, където се разрешават до 70% жилищно строителство. Другият вероятен статут на земята е за „ Смесена многофункционална устройствена зона”, която на процедура се разрешава над 15 метра височина на постройките с жилища и офис пространства. На процедура върху големите терени могат да изникнат безброй небостъргачи по 100 метра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР