Втори европейски делегиран прокурор подаде оставка. Това е Теодора Георгиева.

...
Втори европейски делегиран прокурор подаде оставка. Това е Теодора Георгиева.
Коментари Харесай

Втори европейски делегиран прокурор подаде оставка

Втори европейски делегиран прокурор подаде оставка. Това е Теодора Георгиева. По-рано същото стори и Димитър Беличев. Това накара министърът на правораздаването Крум Зарков да изиска Висшия правосъден съвет да изслушано управлението на българския офис на Европейската прокуратура, осведоми БНР.

На фона на непопълнената 15-членна квота на България, към този момент двама магистрати са напуснали по персонални аргументи.

Крум Зарков уточни, че текучеството е притеснително . Много очаквания са свързани с Европейската прокуратура, изключително тук, в България, разясни той.

По думите му служебното държавно управление е положило големи старания тя да бъде обезпечена. Около постройката, към деловодството, това, което беше в пълномощията на Министерски съвет, беше направено, а точно постройката беше предадена на Висшия правосъден съвет целево за потребностите на Европейската прокуратура в България, добави министърът.

Оттам нататък доколкото съм осведомен, процедурата се движи, прави се паспортизация на постройката. Ще са нужни публични поръчки, само че ми се желае всичко да става малко по-бързо, сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР