Втори ден Сливенска област е с рекордно високи нива на

...
Втори ден Сливенска област е с рекордно високи нива на
Коментари Харесай

Все повече заразени с COVID-19 в Сливен

Втори ден Сливенска област е с рекордно високи равнища на инфектирани с COVID-19 от началото на пандемията до момента. Днес инфектираните съгласно информацията на Единния информативен портал са 242, през вчерашния ден бяха 214.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29999
В регионалната болница МБАЛ " Д-р Иван Селимински "  в момента има 100 интензивни легла, а опцията е да се открият още до 50. В момента пет отделения на болничното заведение работят с Коронавирус заболели. От 16 интензивни кревати 8 са Коронавирус. Това разгласи доктор Юлия Бянкова, шеф на отделението по Анестезиология и интензивно лекуване. 

Д-р Бянкова разяснява, че чакат напън върху болничното заведение, след растежа на равнищата на заболеваемост в региона. 

Според доктор Бянкова, ограниченията в новия Национален проект, в който според от интензивните кревати да се постановат ограничавания, е добър. 

В детското поделение на болничното заведение към този момент е умерено, заяви началникът на отделението доктор Люба Бъчварова, представена от БНР. 

Междувременно до момента в който в лечебните заведения се готвят да одобряват повече пациенти, аптеките са още веднъж под напън. Фармацевтът Петя Иванова разяснява, че в този миг най-търсени са бързите проби. 

Интересен е фактът, че към този момент не се купуват медикаменти на кг, споделя фармацевтът.   

В момента в област Сливен на домашно лекуване са 1666 души, общо приети в болница са 137 души.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29999  Област Добрич влезе в тъмночервената Коронавирус зона Област Добрич влезе в тъмночервената Коронавирус зона  Идея: Полицаи влизат в незабавните отделения, ще ревизират околните на инфектирани с COVID-19 Идея: Полицаи влизат в незабавните отделения, ще ревизират околните на инфектирани с COVID-19  Заболеваемостта от COVID-19 в Пловдивска област мина 1000 на 100 000 души население Заболеваемостта от COVID-19 в Пловдивска област мина 1000 на 100 000 души население
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР