Втори български пилот e завършил основния курс за усвояване на

...
Втори български пилот e завършил основния курс за усвояване на
Коментари Харесай

Втори български пилот e завършил успешно основния курс за Ф-16

Втори български водач e приключил главния курс за асимилиране на аероплан Ф-16. Обучението се организира в базата на Националната армия на Съединени американски щати в Тусон, Аризона, оповестява БНР.

Към момента 8 летци се намират на друг стадий от образованието си. Според първия контракт за изтребителите Съединени американски щати би трябвало да обучат 14 водача.

България чака първия аероплан Ф-16 през 2025 година. Компанията производител разгласи през декември, че са почнали сглобяването на първия изтребител Ф-16. Страната ни заплати над 2 милиарда лв. за осем изтребителя, които трябваше да дойдат през 2023 година
България заплаща разсрочено още 8 самолета. А упованията са цялата ескадрила да е в оперативна подготвеност в интервала 2029-2030 година.

Дотогава Министерството на защитата се пробва да удължи ресурса на в този момент употребяваните МиГ-29. Наскоро беше оповестена социална поръчка за мотори на стойност 26,4 милиона лв. с включен Данък добавена стойност. Ако тя бъде несполучлива, се обмисля вид за ремонт на в този момент съществуващите у нас или в други страни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР