Втората ракета на България в дамския тенис Гергана Топалова отпадна

...
Втората ракета на България в дамския тенис Гергана Топалова отпадна
Коментари Харесай

Гергана Топалова започна новата кампания с поражение в Тайланд

Втората ракета на България в дамския тенис Гергана Топалова отпадна в първия кръг на шампионата в Тайланд с награден фонд 40 хиляди $, откакто загуби с 3:6, 5:7 от полякинята Мая Хвалинска.

Поставената под №3 в главната скица българка съумя на два пъти да вземе подаването на своята съперничка в хода на срещата, само че в това време позволи да бъде пробита цели пет пъти и в последна сметка отстъпи след час и 10 минути игра.

Двете тенисистки започнаха мача с три следващи пробива, като в два от геймовете сервираше българката. По този метод Хвалинска се снабди с преднина, която затвърди на свое подаване за 3:1 и повече не загуби самодейността, с цел да затвори първия сет при 6:3.

Във втората част Топалова и Хвалинска си размениха по един пробив, след което се стигна до задатък от 6:5 в интерес на полякинята, която получи първия си мачбол на сервис на нашето момиче в 12-ия гейм и го осъществя за крайното 7:5 в своя изгода.

Така, международната №247 Гергана Топалова стартира новата календарна година със загуба, а в случай че прибавим и присъединяване ѝ на последните няколко шампионата през предишния сезон, 23-годишната пловдивчанка се намира в серия от осем следващи провали.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР