Втората ракета на България Димитър Кузманов стартира участието си на

...
Втората ракета на България Димитър Кузманов стартира участието си на
Коментари Харесай

Кузманов: Направих най-добрата възможна подготовка, нормален жребий

Втората ракета на България Димитър Кузманов започва присъединяване си на шампионата по тенис от сериите АТР 250 в София през идната седмица против холандеца Робин Хаазе. Двама играха в българската столица преди две години, когато Хаазе завоюва също в първия кръг с 6:4, 6:3.

"Нормален чоп. Не мога да кажа, че съм удовлетворен или отчаян. Не съм очаквал нещо по-различно. Турнирът е доста мощен, лесни мачове няма, слаби съперници - също. Играл с него през 2017 година тук. Чакам с неспокойствие да стартира мача ", сподели Кузманов, който за четвърта поредна година взе участие в конкуренцията с "уайлд кард ".

"Изключително съм благополучен, че ще взема присъединяване за четвърти следващ път. Благодаря на уредниците за опцията. Амбициите ми са да реализира първа победа на сингъл. Турнирът доста мощен, може би най-силният от сериите АТР 250 през тази година. Вълнувам се и уповавам се да покажа максимума на опциите си. Призовавам и почитателите да дойдат и да ни поддържат ", сподели още пловдивчанинът, който е 333-и в света сега. Кузманов е удовлетворен от предсезонната си подготовка.

"Направих най-хубавата подготовка, която съм правил досега. Тренирах в Барселона с доста положителни играчи от топ 100, най-вече с Душан Лайович, само че и с други. Там беше и Карен Хачанов. Не започнах по най-хубавите метод годината с две отпадания в първи кръг на шампионати във Франция за закрито. Но имам вяра, че идната година ще бъде най-силната за мен до момента ", сподели той.

Кузманов счита, че съществени кандидати за купата през тази година са Стан Вавринка (Швейцария), Стефанос Циципас (Гърция) и Даниил Медведев (Русия). "Силите са много изравнени. Като визитка любимец е Стан Вавринка, притежател на три трофеи от Големия шлем. В момента Медведев и Циципас също са в невероятна форма, тъй че за мен един от тримата е любимец ", сподели той. Вавринка ще играе в първия кръг против миналогодишния финалист Мариус Копил (Румъния), против който има две победи в два мача без изгубен сет.

"Играл съм два пъти с Копил. Той беше на край през предходната година тук. Играе нападателно и е рисков противник ", разяснява швейцарецът, който е 57-и в класацията на АТП и е с позиция зад противника си сега.

"През тази година в София има много мощни играчи. Много равностойни мачове още в първия кръг. Чувствам се по-добре от предходната година, когато се завръщах след травма. Очаквам доста забавни срещи. За мен задачата е да се показва допустимо най-добре. Заради травмите ранкингът ми падна и желая бързо да го подобря ", сподели още той.

Босненецът Мирза Башич ще стартира отбраната на купата си против полуфиналиста през 2016 година Мартин Клижан (Словакия). Водачът в схемата Карен Хачанов (Русия), номер 2 Стефанос Циципас (Гърция), номер 3 Даниил Медведев и първенецът от 2016 година и номер 4 Роберто Баутиста Агут (Испания) почиват в първия кръг. Получилият "уайлд кард " финалист от 2016 година Виктор Троицки (Сърбия) среща седмия подложен Гаел Монфис (Франция), а другият българин с покана Адриан Андреев ще стартира против Матю Ебдън (Австралия), 45-и в света.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР