Втората по големина опозиционна партия в Гърция, лявоцентристкото движение ПАСОК,

...
Втората по големина опозиционна партия в Гърция, лявоцентристкото движение ПАСОК,
Коментари Харесай

Гръцката опозиция иска вот на недоверие срещу правителството

Втората по величина опозиционна партия в Гърция, лявоцентристкото придвижване ПАСОК, през днешния ден се чака да внесе в гръцкия парламент искане за гласоподаване на избор на съмнение против държавното управление на премиера Кириакос Мицотакис, оповестява държавната телевизия ЕРТ. Към настояването на ПАСОК се причислиха и други опозиционни сили от левицата – най-голямата партия от опозицията, СИРИЗА, групата на отцепниците от нея – „ Нова левица “, както и евроскептичната партия „ Курс на свободата “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Аргумент за настояването е обява в неделното издание на в. „ Вима “, в която се твърди, че публикуваният звукозапис, който е главно удостоверение за събитията към железопътната злополука в прохода Темпе на 28 февруари предходната година, в която починаха 57 души, е бил манипулиран.

Като съществена причина за челния конфликт сред пътнически и товарен трен следствието и специфичната парламентарна анкетна комисия показаха неточност на ръководителя на придвижването на гара Лариса, който е разрешил на двата влака да преминат по едно и също време по единичната линия.

Неделната „ Вима “ твърди, че записът, който беше оповестен още в първите часове след нещастието, е бил манипулиран. На него се чува гласът на ватман, който споделя „ Василис, да потеглям ли? “, и отговорът на началника на придвижването: „ Тръгвай, тръгвай “. Според вестника обаче първият глас не принадлежи на машиниста на авариралия малко по-късно пътнически трен Атина – Солун, а на машиниста на местна комбинация. Изводът, който прави обявата, е, че някой е влезнал в системата за регистрация на диалозите още в първите часове след злополуката и е „ съшил “ разговора.

Във видеообръщение в обществените мрежи водачът на СИРИЗА Стефанос Каселакис изиска министър председателят Мицотакис да подаде оставка и да се произведат нови парламентарни избори в наличието на интернационалните наблюдаващи.

Източници от гръцкото държавно управление дефинираха изказванията като „ подправени вести “, оповестява още ЕРТ. Те видяха опит за дезориентиране на публичното мнение и координирана интервенция за подкопаване на държавното управление. 

Кабинетът даде обещание отговор да бъде даден в Народното събрание, а представителят на държавното управление Павлос Маринакис означи, че това „ е опция гърците да открият кои са на страната на нормалността и стабилността и кои желаят да минират курса на страната “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР