Втората по численост коалиция в Народното събрание Продължаваме промяната/Демократична България

...
Втората по численост коалиция в Народното събрание Продължаваме промяната/Демократична България
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не сме в коалиция с ДПС, единствено имат стабилизиращо участие

Втората по бройка коалиция в Народното събрание " Продължаваме промяната/Демократична България " не е в коалиция с Движението за права и свободи, като партията на Карадайъ има само " стабилизиращо присъединяване ".

Така съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов разяснява от вторник, че Движение за права и свободи в действителност са част от ръководещата " некоалиция ". Коментара си той в коридорите на Партийния дом преди началото на парламентарното съвещание.

" Коментарите на господин Борисов на първо място се отнасят до него и неговата партия, и неговите връзки с Движение за права и свободи. Що се отнася другояче - Движение за права и свободи сами си дефинираха своята роля, те сами споделиха, че поддържат съответни политики, част са от конституционното болшинство. Без тяхното стабилизиращо присъединяване в тематики, свързани с властта, ще бъде по-трудно да се оправи държавното управление. Но коалиция с Движение за права и свободи няма ", отсече Христо Иванов.

Именно търсенето на конституционно болшинство обосновава всичко, което се случва, уточни той.

" Очакваме на 6 октомври Народното събрание да гласоподава на първо четене промените в Конституцията. В същия интервал ще излезе и мнението на Венецианската комисия. На второ четене ще отразим тези рекомендации, доста деликатно следим и дебата в експертната, академичната и професионалната общественост. Очакването ни е, че декември месец, 6-7, може да преминем към идващия стадий - към този момент второ и трето четене. Така че тази тематика се движи и за нас от Демократична България и Политическа партия това бе една от главните аргументи да се сформира това болшинство ", даде и съответен времеви небосвод за конституционните промени водачът на " градската десница ".

Иванов разяснява и проблема със: " Нека да забележим Министерски съвет по какъв начин ще се оправи със обстановката, убеден съм, че с поддръжката на болшинството те ще се оправят ".
 Настимир Ананиев отхвърля: Не сме в коалиция с Движение за права и свободи
Настимир Ананиев отхвърля: Не сме в коалиция с Движение за права и свободи

Освен в случай че ГЕРБ не работят с тях
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР