Втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов намери място в

...
Втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов намери място в
Коментари Харесай

Димитър Кузманов ще играе квалификации за "Ролан Гарос"

Втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов откри място в квалификациите на " Ролан Гарос ", които стартират на 24 май в Париж.

27-годишният пловдивчанин сбъдна фантазията си и ще стане десетият наш тенисист с присъединяване в шампионатите от Големия шлем. Първи това сториха съгражданите му - близнаците Божидар и Матей Пампулови, които записаха първо присъединяване за България в пресявките на Откритото състезание на Франция през 1973-а. Същата година ги последва Любен Генов в квалификациите на " Уимбълдън ".

Първият българин в съществена скица в Шлема беше Милен Велев, който дебютира на Откритото състезание на Австралия през 1994 година, където губи в първия кръг от Матс Виландер.

Първата победа ни носи Орлин Станойчев през 2000 година на " Ролан Гарос " против Стефан Юе. Другите ни участници са Радослав Лукаев, Ивайло Трайков, Тодор Енев и Григор Димитров.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Димитров е най-успешният българин в тениса, а в шампионатите от Големия шлем е достигал до полуфиналите в Мелбърн, Лондон и Ню Йорк.

Така за момента на " Ролан Гарос " ще ни показват Димитров (поставен в главната схема) и Кузманов при мъжете, Цветана Пиронкова, Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Елица Костова би трябвало да преминат през квалификациите при дамите, а Пьотър Нестеров ще взе участие при юношите.

Квалификациите във френската столица стартират на 24 май. Основната скица е от 30 май до 13 юни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР