Втората най-продуктивна школа, изградила футболни звезди като Лука Модрич, Ведран

...
Втората най-продуктивна школа, изградила футболни звезди като Лука Модрич, Ведран
Коментари Харесай

Детски футболен камп на Динамо Загреб в Русе

Втората най-продуктивна школа, построила футболни звезди като Лука Модрич, Ведран Чорлука, Звономир Бобан, Роберт Просинечки, Деян Ловрен, Нико Кранчар, Матео Ковачич, Дани Олмо, за следващ път ще гостува по нашите географски ширини. Този път в Русе. Събитието на Динамо Загреб ще се организира от 16 до 18 февруари.

Напомняме, че последният път хърватите селектираха трима български гении, които са поканени да се борят за място в отворената им школа при започване на февруари 2024г.
Две деца носят гордо фланелката на Динамо Загреб, а трето към този момент втори месец се бори също за място в редиците им.

Тренировките на децата ще бъдат още веднъж двуразови и напълно по методиката на Динамо Загреб, само че мероприятието няма да бъде фокусирано единствено върху тренировките на децата, а този път и върху теоретични и практични лекции за българските треньори. Хърватите ще се опитат да предадат колкото се може повече опит и познания на искащи треньори от Северна България. Специалистите от Загреб ще се опитат да преподадат дребните детайли, над които натъртват в техния проект за развиване на играча и нещата, които са видели за ‘‘нередни‘‘ през миналите 6 години на посетители в България.

Пред Дарик разяснява и основният координатор на хърватският гранд – Цветлен Димов:

‘‘Горди сме, че за осми следващ път хърватите ще ни гостуват. Горди сме, че при всяко посещение получаваме и похвали за гениите, които те виждат тук. Дано в действителност успеем да се поучим от техните способи и в скоро време даже приспособяваме някой различен детайл в треньорската ни методика. Лично аз съм имал десетки диалози по отношение на бъдещо партньорство с федерацията ни, с клубовете ни. Хубавото е, че са отворени към такова подпомагане, неприятното е, че са малко хората, които желаят да се ‘‘посъветват‘‘ с тях. Радвам се, че млад и упорит колектив, тим като Дунав, протяга ръка за децата си и отвориха порти за нови познания и футболни образци. Ще се веселя още повече, в случай че и други ги последват и малко по малко сами желаяме да надградим и оправим тази футболна каша! ‘‘

Инициативата за плана е концепция на Самир Мъстънов, който е шеф на академията на драконите. Концепцията на кампа не е единствено да ‘‘свери часовника‘‘ на школата и да усъвършенства знанията на треньорския и учредителен щаб, само че и да се опита да сътвори дълготрайно партньорство с хърватският доайен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР