Втората мярка по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) по

...
Втората мярка по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) по
Коментари Харесай

Отварят втората мярка за бизнеса по ПВУ - 30,6 млн. лв. за ИТ решения и киберсигурност

Втората мярка по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) по линия на Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) ще бъде отворена през октомври месец, оповестява от ведомството. Тя е с бюджет 30,6 млн. лева и е за киберсигурност и ИКТ решения.

С безвъзмездните средства предприятията ще могат да си създадат уеб страници, мобилни приложения, онлайн магазини, системи за ръководство и други Тя е с бюджет 30,6 млн. лева за киберсигурност и ИКТ решения. Със средствата ще могат да се покриват разноски за основаване на корпоративни уеб страници, мобилни приложения, онлайн магазини, цифров маркетинг, връзки с клиенти, системи за бизнес разбори, онлайн образования на чиновници и уеб-базирани услуги за платформи и вътрешни мрежи за шерване на информация. Ще се финансират още повишение на киберсигурността, както и програмен продукт за усъвършенстване на управническите решения, отбрана на информацията в местни мрежи и други С мярката предприятията в страната ще могат да подобрят цифровия си маркетинг и осведомителната си сигурност.

По нея българските компании могат да получат грантове от 3000 лева до 20 000 лева, като няма да се постанова съфинансиране.

В момента процедурата " Решения в региона на ИКТ и киберсигурността в МСП " е оповестена за публично разискване, а оферти и мнения могат да се вършат до 30 септември 2022 година в това число, на адрес:. След приключването на публичното разискване МИР ще разгласява прецизен лист на допустимите за финансиране услуги и действия, с цел да могат компаниите да си приготвят плановете.

Мярката е ориентирана към компании от съвсем всички браншове на българската стопанска система, като се изключи " Селско, рибно и горско стопанство ", " Добивна индустрия ", " Строителство ", " Образование " и " Социални действия ", които се финансират по други специфични стратегии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР