Втората международна донорска конференция за коронавируса, свикана от председателя на

...
Втората международна донорска конференция за коронавируса, свикана от председателя на
Коментари Харесай

Над 6 млрд. евро събра втората донорска конференция на Фон дер Лайен

Втората интернационална донорска конференция за ковид, свикана от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, събра 6,15 милиарда евро от Европейския съюз, Съединени американски щати и други страни.

Европейската комисия, дружно с Европейската капиталова банка, даде обещание 4,9 милиарда евро за битка с COVID-19, Германия – 383 милиона евро, Съединени американски щати – 545 милиона $, Канада – 219 милиона $ и Катар – 10 милиона $.

На срещата участваха представители на 40 държавни управления.

Събраните пари ще бъдат употребявани за тестване за ковид, лекуване, създаване и произвеждане на ваксина, както и за подкрепяне на най-бедните общности.

На конференцията, извършена в границите на взаимната самодейност на Европейската комисия и организацията „ Глобален жител “, се организира и концерт за набиране на средства. Многобройни звезди взеха присъединяване в концерта, в това число Майли Сайръс, Джъстин Бийбър, Шакира, Ашер, а събитието бе излъчено по целия свят.

Председателят на Европейска комисия Фон дер Лайен съобщи, че е извънредно значимо всеки, който се нуждае от ваксина, да може да бъде екипиран с нея.

„ Опитвам се да убедя най-богатите страни да резервират ваксини освен за себе си, само че и за страните с невисок и междинен приход. Това е тест за взаимност “, акцентира тя.

Европейски Съюз упорства за световно съдействие в опит да сложи пандемията под надзор, за разлика от Съединени американски щати и Китай, които се концентрират върху национални начинания.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР