Втората година от коронавирусната пандемията може да бъде по-тежка от

...
Втората година от коронавирусната пандемията може да бъде по-тежка от
Коментари Харесай

СЗО алармира: Втората година на пандемията може да бъде по-тежка от първата

Втората година от коронавирусната пандемията може да бъде по-тежка от първата поради това по какъв начин се популяризира новият ковид, изключително в северното полукълбо, където циркулират по-заразни негови разновидности. Това предизвестие насочи Майк Райън, представител на Световната здравна организация (СЗО).

В последните си данни за епидемиологичната конюнктура, оповестени от СЗО, се споделя, че след две седмици на обявени по-малко случаи на болест, към пет милиона нови случая на болест са били обявени предходната седмица.

"След празниците в някои страни обстановката ще се утежни доста повече, преди да се усъвършенства ", съобщи различен представител на СЗО Мария Ван Керхов.

Британската банка Ейч Ес Би Си (HSBC) пък предизвести, че няма да се колебае да закрие сметката на клиенти, които не носят медицински маски и биха могли да застрашат личния състав й в клоновете в Обединеното кралство, съобщи Франс прес.

"Ако има хора, които са риск за сътрудниците ни, без да имат учредени по медицински аргументи, ние си резервираме правото да затворим тяхната сметка ", съобщи Джаки Уи, която дава отговор за английските клонове на банката.

Ейч Ес Би Си разгласи, че е наложително носенето на маска в нейните офиси във Англия и изключения се вършат единствено за хора, които имат медицински аргументи да не я употребяват.

В Обединеното кралство множеството супермаркети стегнаха санитарните ограничения и вкараха наложително носене на маски в магазините поради мощното разгръщане на пандемията от новия ковид.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР