Втора вълна на пандемията на коронавирус. Кога ще поевтинеят PCR

...
Втора вълна на пандемията на коронавирус. Кога ще поевтинеят PCR
Коментари Харесай

Доц. Чобанов: Русия поема голям риск с новата ваксина

Втора вълна на пандемията на ковид. Кога ще поевтинеят PCR тестванията и имунизацията против Ковид-19 - ще бъде ли безвъзмездна, безвредна и доброволна?

"Самото очакване за ваксина не би трябвало да бъде нереалистично. Всяка една ваксина има трите съществени съставния елемент, които съдържа, с цел да доближи до хората.

Първият е научният - самото създаване. След това хора и организации, които потвърждават, че тя работи и е безвредна. Третата е държавната и административната политика, дали тя ще бъде безвъзмездна и наложителна ", изясни ръководителят на департамент "Имунология " в Българска академия на науките доцент Андрей Чорбанов за "Денят ON AIR ".

Той акцентира, че въпреки всичко въпросът с имунизациите е доста внимателен, тъй като има прототипи на пазара, само че нито една не е в аптеката, единствено съветската.
"Властите в Русия поемат риск, тъй като има цели съставни елементи в тестванията, които няма по какъв начин да бъдат изминати за това малко време.

За късото време те просто са ревизирали, че имунизацията няма бързи странични реакции, които са в границите на дни и седмици. И може би са потвърдили, че тя има не толкоз успеваемост, колкото влияние върху имунната система. Дали тя е ефикасна против вируса не може да се каже ", добави Чорбанов пред Bulgaria ON AIR.

Специалистът разяснява, че този тип ваксини е напълно нов вид и за тях няма международна процедура.

"Необходими са година-две, с цел да бъде въведена и още две-три, с цел да бъде усъвършенствана, само че управляващите нямат време. Те са притиснати и са подготвени да обещаят всичко, с цел да се усещат хората спокойни ", разяснява още той.

Според доцент Чорбанов конкуренцията е сред компаниите производители и точно от тях идва натиска.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР