Втора седмица община Асеновград почиства нерегламентирани замърсявания. Към момента за

...
Втора седмица община Асеновград почиства нерегламентирани замърсявания. Към момента за
Коментари Харесай

Втора седмица община Асеновград се бори с нерегламентираните отпадъци

Втора седмица община Асеновград почиства нерегламентирани замърсявания. Към момента за разчистени повече от половината от общо откритите 9 такива. Работата на компаниите реализатори продължава с фадроми и самосвали.

На места се почиства и ръчно от чиновници по чистотата. Разчистени от боклуци са и двата гробищни парка в града, както и от двете страни на пътното платно на Козановско шосе.



Днес бе почистено и нерегламентирано замърсяване в същия сектор, край чешмата и параклиса „ Свети Илия”. Събрани са тонове боклуци от друг тип – хартиени, найлонови, пластмасови, хранителни и други.

Обработват се и зоните при входно-изходните артерии на Асеновград. Предстои унищожаване на нерегламентирано насъбраните боклуци и край права от пътя сред кварталите „ Запад” и „ Долни Воден”. Обслужват се по график два пъти месечно и съдовете за разделно събиране на боклуци на територията на община Асеновград и кварталите „ Горни Воден” и „ Долни Воден”.

Общинска администрация приканва жителите да се възползват от опцията и да сортират и изхвърлят отпадъците си в обособените контейнери – за стъкло, хартия и пластмаса. На всички почистени от нерегламентирано замърсяване зони са сложени предупредителни табели, които не разрешават изхвърлянето на боклуци. Глобата при констатиране на извършители е от 150 лв. до 500 лв..



Кметовете на обитаемоте места в община Асеновград са оторизирани да постановат санкции при констатиране на разположение, което изхвърля боклуци на нерегламентирано за задачата места. Припомняме, че общинска администрация ще продължава да извършва прецизно строго избрания график за сметопочистване и сметоизвозване, само че за по-чист и прелестен за живеене град за всички, следва и асеновградчани да опазват околната среда от замърсявания, като изхвърлят отпадъците си в съдовете за боклук.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР