Втора разходка за медиите из дебрите на Партийния дом организираха

...
Втора разходка за медиите из дебрите на Партийния дом организираха
Коментари Харесай

Ремонтът на Дондуков забавил пуска на новата пленарна зала

Втора разходка за медиите из дебрите на Партийния дом проведоха от Народното събрание, с цел да видят до каква степен са стигнали с ремонта и инсталирането на новата пленарна зала.

През юли предходната година, по време на първата проява, бе оповестено, че ремонтът ще завърши през август 2018 година

Август отмина, само че новият парламентарен дом още не е подготвен. Закъснението от повече от месец се дължало на ремонта на бул. " Княз Дондуков ", стана ясно от обяснението на шефа на дирекция " Управление на собствеността " Николай Бациев. Реално обаче поради ремонта входовете на Партийния дом са били затворени единствено седмица.

Журналистите видяха до каква степен е стигнала реконструкцията и получиха обещанието към този момент в действителност в средата на 2019 година новата пленарна зала да е подготвена. Депутатите ще седнат на сини седалки, тъй като знамето на Европейски Съюз било синьо.

Освен че ще спазят съюзния цвят с облицовката на столовете, депутатските банки ще обезпечат всички улеснения, с цел да си стоят на местата по-дълго и да могат да цъкат на телефоните си - ще разполагас със зарядни за таблета и джиесема. Местата са по-широки и разрешават националните избраници да си напишат изявлението на преносимия компютър в действително време.

Парламентът ще има и наложителната система за евакуация, климатик, две зони за медиите и още разкош, наред със непокътната орнаментика от истинския Партиен дом.

Отново, както и при миналогодишната обиколка на Партийния дом, акцентът беше стъкленият купол на покрива, през който директно ще влиза светлината, с цел да не си бодат очите депутатите. 500 квадрата е стъклопакетът, който имитира купола в Бундестага. Съоръжението е било комплицирано за осъществяване.

Обмисля се даже депутатите да вършат изявление от място, с цел да не се губи време да излизат на трибуната. Това обаче ще наложи смяна в правилника на Народно събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР