Втора предупредителна стачка започна вчера наземният персонал на Луфтханза. Очаква

...
Втора предупредителна стачка започна вчера наземният персонал на Луфтханза. Очаква
Коментари Харесай

Наземният персонал на „Луфтханза“ стачкува с искане за по-високи заплати

Втора предупредителна стачка стартира през вчерашния ден наземният личен състав на " Луфтханза ". Очаква се това да докара до анулацията на стотици полети на немската самолетна компания и да рефлектира върху повече от 100 000 пасажери, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Полети към този момент бяха анулирани от най-важния си хъб във Франкфурт. Авиокомпанията има намерение да извърши през днешния ден от 10 до 20 % от близо 1000 планувани полета.

Основните претенции на чиновниците са покачване на заплатите на наземния личен състав с 12,5 %.Ръководството на " Луфтханза " сега е според на нарастване единствено с 10%. В предупредителната стачка са включени чиновници, работещи в областта на технологиите, логистиката, товарните транспорти и осведомителните технологии в самолетната компания, заяви представителят на профсъюза " Ферди " Марвин Решински. Наземният личен състав на летищата във Франкфурт, Мюнхен, Хамбург, Берлин, Дюселдорф, Кьолн/Бон и Щутгарт е почнал стачните дейности през днешния ден в 4 ч локално време. Очаква се стачката да продължи малко повече от един ден.

" Луфтханза " предизвести пасажерите на анулираните полети да не идват на летищата за презаверка на билетите, тъй като няма да има кой да ги обслужи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР