Втора поредна чиста победа постигна националният отбор на България за

...
Втора поредна чиста победа постигна националният отбор на България за
Коментари Харесай

Нов успех за България в евроквалификацията по волейбол за жени под 18 години

Втора поредна чиста победа реализира националният тим на България за дами под 18 години на европейската подготовка в Австрия. Днес отборът ни се наложи над Литва с 3:0 (25-17,25-19, 25-18) за 72 минути. Така младите " лъвици " заемат първото място в Група Е с две победи и цялостен актив от 6 точки. Те са единствено на крачка от класиране на ЕвроВолей 2024 в Румъния и Гърция (1-13 юли).

Селекционерът Антонина Зетова заложи на същия стартов състав като в първата среща с Дания: Вероника Петрова, Димана Иванова, Калина Венева, Вяра Парапунова, Деница Ангелова, Дарина Нанева и либеро Виктория Нинова.

България стартира решително и дръпна с две точки, само че Литва съумя да изравни при 10:10. Зетова взе спиране, което незабавно подейства на девойките ѝ и концентрацията още веднъж се завърна в редиците ни. Повече разпределяне до края на частта не допуснахме и с решително водачество взехме гейма с 25:17.

Втората част бе доста по-оспорвана. Съперникът поведе с 3:0, след което Зетова взе спиране. Паузата и упътванията на треньорския щаб още веднъж дадох своя принос и българките направиха серия от 6 следващи точки за поврат. Реакцията на щаба на Литва не закъсня и от своя страна те взеха спиране. Това се отрази позитивно за тях, успявайки да изравнят и даже да поведат с 7:6. В идващите минути дуелът потегли точка за точка. Българките съумяха да се оттеглен с нежна преднина от 3 точки (19:16), само че това се оказа задоволително. България стигна до геймбол при 24:19, а Деница Ангелов донесе победната точка в частта.

Амплитудно бе началото ни в третата част. Поведохме с 3:0, само че допуснахме равнене (5:5) и задатък на Литва (5:9) след серия от 7 следващи точки. Дойде и наш ред с сполучлива поредност от 4 точки за ново тъждество (9:9). В идващите минути срещата се завърза с доста оспорвани моменти и обрати, а двата отбора успяваха да удържат минимална разлика. Поредица от 5 точки за нас ни даде подтик към триумфа (20:15). Стигнахме до мачбол, като сервисът на Една Тодорова оптимално затрудни съперниковия тим, а Димана Иванова заби последната точка за 25:18. Момичетата на Антонина Зетова се хвърлиха да се поздравяват, а триумфът бе маркиран и с обичайно българско хоро на терена, което девойките изиграха, показвайки, че са положителни освен във волейболната игра.

Тимът ни приключи с 6 отборни блокади и 4 аса. Дарина Нанева бе най-резултатна с 12 точки, 9 добави Калина Венева, а 8 - Деница Ангелова, която се регистрира с 3 аса. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР