Втора поред инстанция - Софийският градски съд (СГС), прие, че

...
Втора поред инстанция - Софийският градски съд (СГС), прие, че
Коментари Харесай

Втори поред съд: шофьорката на Ситняково може би е извършила престъпление - slava.bg

Втора подред инстанция - Софийският градски съд (СГС), одобри, че евентуално в държанието на шофьорката Елена Мицева, която влезе с кола измежду протестиращите на бул. "Ситняково ", има данни за осъществено закононарушение, съобщи Клуб Z.

Състав на Софийски градски съд с ръководител Христинка Колева категорично се произнесе, че това следва да бъде на вниманието на проверяващите от Първо районно управление (на МВР) на Столична дирекция на вътрешните работи.

Това стана по време на гледане на мярката за неотклонение на Георги Георгиев, който е упрекнат по два члена - за безчинство с особена смелост и за увреждане на непознато имущество. Любопитно е, че прокуратурата въобще не стачкува против в началото наложената му гаранция от Софийския областен съд - 500 лв..
Обвиненият за "Ситняково " - под гаранция. Шофьорката и сама изложила на риск личните си деца

Днес обаче адвокатката на Георгиев - Полина Велчева - показа документи, че младият мъж работи на трудов контракт за 300 лв., пледира, че наложената гаранция е прекомерно висока и изиска той да бъде освободен без никаква мярка.

Проверка на отбраната открила, че счупеното предно стъкло на Мицева в представителството на "Тойота " дружно с монтажа коства 183 лв..

Велчева посочи, че въобще не е правилно, че Георги отишъл да отмъщава на Елена Мицева при врязването с автомобила й в тъплата, а се е втурнал към колата, с цел да оказва помощ да не бъдат сгазени хора. Самият той описа същото пред Софийския областен съд преди няколко дни.

Интересно е, че откакто арбитър Христинка Колева се произнезсе, че има данни за закононарушение по превоза от страна на Мицева - по член 342 от НК* (виж бележката по-долу), и адвокатката сподели пред публицисти, че още на идващия ден - 18 август, са сезирали прокуратурата за опит за ликвидиране и даже за тероризъм. Движение по случая обаче досега не е известно да има, а - както е известно - актовете за отвод на прокуратурата да проверява не подлежат на никакъв надзор от никого.

Самият Георги, който очевидно не е доста наясно с процедурата, помоли съда да бъде "оневинен за действието, което съм направил, тъй като не съм го направил аз ".

В определението си Софийски градски съд одобри, че държанието му е укоримо, има признаци на безчинство, а от показанията на Мицева, мъжа ѝ (който бе също в колата) и на други двама очевидци може да се допусна, че Георгиев е създателят на действието. Освен това шофьорката го е показала на проведено от полицията различаване в районното.

Тричленният състав не се съгласи с сътрудниците си от Районния съд, че става дума за по-леко безчинство (по алинея 1 на член 325), а точно за такова - "с извънреден цинизъм или смелост ", за което е и обвиняването.

Все отново с показаните през днешния ден доказателства за заплатата, за това, че младежът работи, поради чистото му правосъдно минало и това, че против него няма други следствия, съдът го пусна с най-леката мярка - "подписка ".

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР