Втора печатница за фалшиви документи бе разбита у нас за

...
Втора печатница за фалшиви документи бе разбита у нас за
Коментари Харесай

Втора печатница за фалшиви документи разбита за 2 седмици

Втора печатница за подправени документи бе разрушена у нас за по-малко от две седмици. След като на 31 октомври бе арестувана група, изработвала и продавала подправени паспорти, персонални карти, шофьорски книжки и визи – освен български, само че и задгранични, в този момент е обезвредена друга тайфа, осъществявала сходна активност.

В резултат на извършено следствие и подхванати дейности от чиновници на отделите " Криминална полиция ", " Икономическа полиция " и " Разследване " при Главната дирекция " Национална полиция ", " Икономическа полиция " при ОДМВР-Пловдив и Столична дирекция на вътрешните работи е разкрита скица за произвеждане и разпространяване на неистинен документи. Специализираната полицейска интервенция е осъществена на територията на София и Пловдив. Задържани са петимата участници в незаконната скица – Т. Г. /51 г./, М. С. /38 г./, Г. Б. /28 г./, А. К. /30 г./и В. Г. /19 г./. Установено е, че единият от тях се е занимавал с производството на неистинските документи, други трима изпълнявали ролята на медиатори, измежду арестуваните е и техен клиент.

Действията по следствието са почнали в София. При подхванатите обиски и претърсвания на адреси и коли са открити и конфискувани неистинен документи. Операцията траяла на територията на Пловдив. При процесуално-следствените дейности на частни адреси е открита и печатница за неистинен документи. Оттам са конфискувани голям брой неистинен документи и подправена валута – персонални карти, шофьорски книжки, непознати паспорти, разрешителни за транспорт на рискови товари. Намерени са и материали и техника за изработването им.

Работата по изясняването на случая продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.

 2001813
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР