Втора, още по-тежка присъда от 15 г. лишаване от свобода

...
Втора, още по-тежка присъда от 15 г. лишаване от свобода
Коментари Харесай

15 години затвор за бившия директор на разузнаването Кирчо Киров

Втора, още по-тежка присъда от 15 година отнемане от независимост получи някогашният шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров, оповестиха от прокуратурата.

 © Архив: Българска национална телевизия
Срещу Кирчо Киров има общо четири каузи. Освен това за оповестяване на държавна загадка, едното от делата е във Военно-апелативния съд, откакто Върховен касационен съд го върна през ноември предходната година. Преди това Софийският боен съд призна Киров за отговорен и го осъди на 10 години затвор. По-късно тази присъда бе доказана и от Военно-апелативния съд. По това дело Киров дава отговор пред съда за това, че като началник на разузнаването е присвоил държавни средства в левове, евро, щатски долари и британски лири, чиято обща левова равноценност е в изключително огромни размери - близо 5 милиона лв..

През януари тази година стана ясно, че Софийската военно-окръжна прокуратура е внесла в Софийския боен съд втори обвинителен акт против някогашния шеф на Националната разследваща работа. По него е упрекнат в това, че дружно със собствен приближен чиновник, шеф на водещо структурно звено във ведомството, са присвоили за 5 години (от 2007 до 2011 г.) парични средства в евро и щатски долари, чиято левова равноценност надвишава 5 милиона и 100 хиляди лв..

Третото дело е за това, че Киров е пътувал с бизнес класа, само че по думите му, то е извоювано в негова изгода на първа инстанция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР