Втора комисия в Народното събрание - тази по културата и

...
Втора комисия в Народното събрание - тази по културата и
Коментари Харесай

Втора комисия в НС одобри забраната за смяна на пола на деца

Втора комисия в Народното събрание - тази по културата и медиите, утвърди (с 10 гласа " за ", 2 " срещу " и без въздръжали се) законопроекта на " ИТН " за възбрана на промяна на пола на деца и ограничение на достъпа до научна информация.

Той бе утвърден през вчерашния ден и от Комисията по демографската политика, децата и фамилията с 6 гласа " за ", 3 - " срещу " и един въздържал се.

Законопроектът не разрешава медицински действия за смяна на биологичния пол на малолетни, каквато не е позволена и все още. Също по този начин - лимитира достъпа до научна информация за половете.

Промените бяха препоръчани преди месец от партия " ИТН " (ИТН). За пръв път те бяха импортирани в Народното събрание още в края на 2023 година и бяха отхвърлени при гласуването.

Според Има Такъв Народ, задачата е " превантивната отбрана на децата ". Поправките са в Закона за протекция на детето, Закона за здравето, Закона за обществените услуги и Наказателния кодекс. Те плануват възбрана на " представянето, рекламата и осъществяването на медицински действия с способи или технологии за смяна на биологичния пол на лица под 18 години ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР