Втора колективна оставка подадоха медицински сестри в болницата в Карлово,

...
Втора колективна оставка подадоха медицински сестри в болницата в Карлово,
Коментари Харесай

Медиците от карловската болница продължават с колективните оставки

Втора групова оставка подадоха медицински сестри в болничното заведение в Карлово, оповестява Българска национална телевизия.

Днес молбите си за овакантяване подават и всички медицинските сестри от Вътрешното поделение. Причината е, че шефът на болничното заведение не е извършил желаното нарастване на главната заплата на здравните експерти.

В момента медицинските сестри получават сред 720 и 750 лева, а упорстват за съществена заплата 950 лева

Управителят на болничното заведение доктор Христо Пелев предложи нарастване на трудовите хонорари със 100 лева По негови думи желаните 950 лева може да се доближат посредством в допълнение материално стимулиране към декември.

Той изясни, че нарастването до 950 лева на всички сестри ще утежни бюджета, заради което финансирането на клиничните пътеки би трябвало да се усили с 20%. Именно това било настояването на сдружението на общинските лечебни заведения и Българския лекарски съюз посредством новия рамков контракт, който следва да се подпише.

Според управлението на болничното заведение са нужни и облекчения на медицинските стандарти.

Въпреки, че болничното заведение в Карлово получи от страната 573 000 лева за това, че е отдалечена и рискова, по думи на доктор Пелев тези средства не са за заплати, а за активност.

До края на деня своите оставки приготвят и медицински сестри от детските ясли в Карлово.

Припомняме, на 13 септември медицинските сестри и лекарите в детското поделение на болничното заведение в Карлово подадоха групова оставка. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР