Втора изненадваща новина за Новак Джокович в рамките на няколко

...
Втора изненадваща новина за Новак Джокович в рамките на няколко
Коментари Харесай

Поредна беда за Новак Джокович

Втора изненадваща вест за Новак Джокович в границите на няколко часа беше оповестена от международните медии. След като стана ясно, че сръбският тенисист губи един от най-големите си спонсори - Пежо, в този момент беше обявено, че Ноле се е разделил и с треньора си Мариан Вайда. Именно по време на работата си със словашкия някогашен тенисист, Джокера завоюва доста огромна част от трофеите си.

Вайда беше треньор на Джокович от Ролан Гарос през 2006 година, оповестява tennismajors.com. Двамата не работеха дружно само в интервала април 2017 - април 2018 година

Според журналиста Саша Озмо, двамата са взели решението да се разделят още след финалния шампионат на ATP в Торино предходната година. Вайда не е пътувал с Джокович за шампионата в Дубай с обяснението, че желае да посвети повече време на фамилията си.

Marian Vajda, one of the most decorated coaches in the history of tennis, is no longer part of Novak team. Rest of the team stays the same.
— Saša Ozmo (@ozmo_sasa)
Словакът е един от най-успешните треньори в тениса и има съществена роля в развиването на сръбския тенисист, както и в стигането му до международния връх. Под негово управление Ноле завоюва 85 трофеи от шампионати на ATP.

Останалата част от екипа на Новак Джокович обаче остава непроменена, като все по-голяма тежест ще има първенецът от Уимбълдън през 2001 година Горан Иванишевич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР