Втора хазартна компания, свързана с обвиняемия бизнесмен Васил Божков -

...
Втора хазартна компания, свързана с обвиняемия бизнесмен Васил Божков -
Коментари Харесай

Още една хазартна компания на Васил Божков поиска фалит

Втора хазартна компания, обвързвана с обвинения предприемач Васил Божков - " Евробет ", е поискала да бъде оповестена в неплатежоспособност, заяви " Капитал ".

В края на февруари това изиска сдружението " Ню геймс ", което организираше най-голямата частна
лотария на Васил Божков - " Национална лотария ". На 4 март съдът е назначил краткотраен синдик там, а страната търси към 300 млн. лв. от " Ню Геймс ".

Сега, от документи в Търговския указател се вижда, че на 6 март компанията " Евробет " е внесла в Софийския градски съд молба за оповестяване в неплатежоспособност. В нея е посочено, че страната в лицето на Държавната комисия по
хазарта си търси близо 75 млн. лева

Дотук се стигна откакто с смяна в законодателството депутатите не разрешиха лотарийния бизнес на частните компании и повериха тази активност на страната. Божков обитава в Обединените арабски емирства, откъдето прокуратурата чака да бъде екстрадиран. Тя го упреква за 11 закононарушения, сред които насила, изнудване, опит за рушвет на длъжностно лице, търговия с въздействие, държане и отчуждаване на културни полезности, изнасилвания и убийства. Според прокуратурата неплатените в годините от сдружения на Божков такси за проведените от тях
хазартни игри доближават половин милиард лв..

Междувременно обвинените като част от незаконна група с водач Васил Божков набъбнаха с дамата на предприемача Елена Динева, която е в ареста, и със сина му Антон Божков, който през вчерашния ден бе дефинитивно освободен от ареста против гаранция от 1 млн. лв..

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сблъсъкът за
хазарта (160)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР