Втора глобална среща на върха за COVID-19 ще се проведе

...
Втора глобална среща на върха за COVID-19 ще се проведе
Коментари Харесай

Насрочиха втора глобална среща за COVID-19 за 12 май

Втора световна среща на върха за COVID-19 ще се организира на 12 май, оповестява " Ройтерс ".

На нея ще бъдат разисквани напъните за преустановяване на пандемията и подготовката за бъдещи здравни закани.

Появата и разпространяването на нови разновидности, като Омикрон, ускори потребността от тактика, ориентирана към управление на COVID-19 в международен мащаб, посочват от Белия дом в съвмесно прессъобщение с Г-7 и Г-20.

Изявлението идва на фона на ръст на случаите на COVID-19 в някои елементи на Съединените щати и в целия свят, провокирани от елементарно портативни разновидности на вируса.

Най-гъсто обитаемият град в Китай - Шанхай, се пробва да се върне към нормалността след близо триседмичен локдаун, който, дружно с по-широките ограничавания в Китай, оказва доста въздействие върху втората по величина стопанска система в света.

Срещата на върха ще се основава на напъните и уговорките, поети на първата световна среща на върха през септември, включително ваксиниране на повече хора, изпращане на проби и лекарства на най-рисковите общности, разширение на отбраната на здравните служащи и генериране на финансиране за подготвеност за пандемия.

Знаем, че би трябвало да се подготвим в този момент, с цел да изградим, поддържаме и финансираме световния потенциал, от който се нуждаем не единствено за нововъзникващите разновидности на COVID-19, само че и за бъдещи здравни рецесии, се показва още в изказването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР