ВТБ получи от сингапурската група Anan дела в En+ Group

...
ВТБ получи от сингапурската група Anan дела в En+ Group
Коментари Харесай

ВТБ взе дела на Дерипаска в Anan

ВТБ получи от сингапурската група Anan каузи в En+ Group на Олег Дерипаска след по този начин наречения Margin Call. Това е условие за спомагателна вноска по обезпечаването на бумаги на дадена компания. В случая това се постанова поради американските наказания против съветския милиардер Дерипаска и неговия бизнес. В резултат на тази интервенция ВТБ усилва каузи си до 9,62 на 100. Новината бе оповестена в изявление за Ройтерс на първия заместник-председател на банката ВТБ Юрий Соловьов.

" Пакетът на Anan в En+ Group към този момент е благосъстоятелност на ВТБ и делът ни в компанията En+  достигна 9,62 на 100 ", сподели Соловьов.

Групата Anan, обвързвана с китайската CEFC стана значим вложител за En+ при първичното обществено предложение на акции на групата. Anan вложи в акции 500 милиона $, купувайки 6,25 на 100 от капитала на En+ Банката ВТБ на собствен ред кредитира вложителя, получавайки неговия дял в компанията като залог, отбелязва Ройтерс.

Днес влезе в действие оставката на Депираска от съвета на шефовете на компанията Русал, която е част от En+.В поддръжка на напъните, които прави групата, с цел да отбрани ползите на компания и нейните акционери след въведените американски наказания, Олег Дерипаска подаде оставка от поста шеф, която влезе в действие през днешния ден, 25 май, се добавя в официалното съобщение на водещия съветски производител на алуминий.

На 6 април Съединени американски щати вкараха наказания против редица съветски предприемачи и техните компании, измежду които бе и Дерипаска, напомня ТАСС.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР