Всяко време е различно, но светът продължава напред, благодарение на

...
Всяко време е различно, но светът продължава напред, благодарение на
Коментари Харесай

Иван Велков: Sporthub е платформа, посветена на активния начин на живот

Всяко време е друго, само че светът продължава напред, с помощта на тези, които строят вятърни мелници, а не стени, щом задухат ветровете, споделя един от създателите и изпълнителен шеф на компанията " Digitex "
Иван Велков е роден през 1990 година. Възпитаник е на Националната гимназия за антични езици и култури " Свети Константин Кирил Философ " в София. Висшето си обучение получава в Софийския университет " Св. Климент Охридски ", компетентност " Политология ". Завършва и две магистратури - " Политически мениджмънт " и " Маркетинг и финансов мениджмънт " още веднъж в СУ и ВУЗФ.
Той е един от създателите на компанията " Digitex " и неин изпълнителен шеф. Платформата Sporthub.bg е първият личен артикул на компанията " Digitex ", която предлага на клиентите си цялостна цифрова промяна.
 
- Каква е историята на Sporthub, господин Велков? Как се роди концепцията за такава платформа?
- Преди малко повече от година, като че ли на смешка, с сътрудниците Пламен Сакалийски и Ален Попович взехме решение да основем " Digitex " в една комплицирана за бизнеса конюнктура предвид на пандемията от Ковид-19. Първоначално концепцията ни беше компанията да бъде напълно насочена към Централна и Западна Европа, по тази причина и започнахме от Виена. Впоследствие взехме решение, че е нужно да стъпим и в България, тъй като въпреки всичко сме българи, а и динамичността на българския пазар предоставяше забавни благоприятни условия.
Трябваше ни време да осъзнаем какво в действителност е " Digitex ". Защото не искахме това да е просто следващата компания на пазара на IT услуги или пък единствено цифрова организация. И по този начин стигнахме до основната фраза " цялостна цифрова промяна ". " Digitex " предлага на бизнеса цялостни  IT решения, цифров маркетинг, ПР, BTL, развиване на бизнес тактики и тяхното реализиране, като усъвършенства разноските на своите клиенти с от 10 до 30%.  Ние сме първоначално, по време и в края на процеса по стартирането на нов артикул на пазара. Надграждаме към този момент съществуващата инфраструктура на фирмите и се трансформираме в приближен и дългогодишен сътрудник. Година след основаването на " Digitex ", дръзвам да настоявам, че фирмите на българския пазар, които оферират този диапазон от услуги, се броят на пръстите на едната ми ръка.
Всичко това ни даде съображение да мечтаем. Да се опитаме да създадем личен артикул. Така се роди Sporthub. Проучихме деликатно, освен българския, само че и европейския пазар и запретнахме ръкави.
 
- Започвате нов план, нов бизнес в изключително, пандемично време. Не е ли това съществено предизвикателство?
- Ще си разреша да изтъквам една от обичаните ми мъдрости: " Когато идва стихия, някои строят стени, други вятърни мелници ".
Времената не са благосклонни към нас и по този начин е съвсем постоянно, просто се изкушаваме да гледаме на предишното с едно трогване, казвайки си, че на тези преди нас им е било по-лесно. Изпитанията битуват, откогато свят светува.  Всяко време е друго, само че светът продължава напред, с помощта на тези, които строят вятърните мелници. Всяко едно бизнес начинание крие избрани опасности. Но точно рискът изкарва у човек най-ценните му качества.
Едва ли някой от нас си е представял, че може да прекараме една година отделени от околните ни хора. Едва ли някой си е представял, че съществени браншове на стопанската система може да бъдат сложени на апаратно дишане и хиляди хора да останат без работа и издръжка. В този смисъл предизвикването пред " Digitex " беше да се опълчи на всички отрицателни трендове, провокирани от пандемията. Впрегнахме целия си запас като софтуерна компания и помогнахме на доста други компании. Мисля, че тази ангажираност на целия софтуерен бранш се усети доста мощно, когато стопанската система безусловно се тресеше. Мнозина се обърнаха към цифровата промяна като метод за оцеляване. Ние просто бяхме отсреща с нашия необятен диапазон от услуги, със препоръки, с експертиза, с каквото можем, без изкуствено да се възползваме от потребността на другите.
И нито за момент не спряхме да развиваме Sporthub, в противен случай бяхме още по-амбицирани.
 
- Какво, в действителност, е Sporthub, господин Велков?
- Sporthub е платформа, отдадена на дейния метод на живот, на развиването на спорта, на дела, свързани с българските спортисти и спортни клубове.
Sporthub обгръща феновете на всички типове спорт, треньори, спортни бази - частни и държавни, приобщава експертите. В другите стадии на развиване нашите консуматори, ще могат да се провокират между тях, да се срещнат с неповторимо цифрово наличие, да си намерят треньори и комфортно място за спорт, да вземат участие в разнообразни спортни събития и надпревари, да имат достъп до професионални спортни мероприятия.
Sporthub развива и комерсиална мрежа от сътрудници в разнообразни сектори като по този метод желаеме да насърчим потреблението на избрани артикули и услуги.
 
- Вие на процедура създавате обществена мрежа за спорт, по този начин ли е?
- Не единствено. Първоначално започваме с известни ракетни спортове, само че действително на избрани стадии ще включим всички спортове, към които има необятен публичен интерес. Мога самоуверено да заявя, че работим с едни от най-хубавите спортни анализатори и експерти, тъй че оптимално да предадем страстта, към която спортът подготвя.
В допълнение на това сме планували развиването на новаторски модел на e-commerce, както за потребителите, по този начин и за нашите сътрудници. Съдържанието ще бъде генерирано, както от самите консуматори, по този начин и от нас - вести, видео материали.
Предвидили сме и система за опазване на часове, доста BTL интензивности, тъй като спортът е на открито, не у дома.
Просто всяко нещо изисква време, по тази причина бих желал да помоля всички консуматори да имат самообладание.
 
- Този план наподобява доста повече от една платформа за фенове на спорта...
 SPORTHUB - новото място за феновете на спорта SPORTHUB - новото място за феновете на спорта
На блестяща гала в хотел Hyatt компанията DIGITEX даде началото на спортната платформа SPORTHUB Създателите на продукта Sporthub...
- Нашата цел не е да принуждаваме хората да прекарват от ден на ден време пред екрана на мобилното устройство или на преносимия компютър. В това отношение ние сме разнообразни от останалите обществени платформи. Напротив, желаеме да ги предизвикаме да излязат на открито, да спортуват, да се състезават. Искаме да ги улесним да запишат децата си на спорт - една алтернатива, която онлайн икономисва доста време и сила. Реално, ние ще дадем опция на родителите да избират за децата си верния спорт, комфортното място, както и да добият визия за клубовете, треньорите и така нататък
Спортът и здравето вървят ръка за ръка. Освен всичко друго това е и една  развлекателна промишленост, която ни дава предпоставки непрекъснато да надграждаме. Нашият модел включва съчетанието на gamification и wellness през спорта.
Sporthub свързва феновете с експертите. Всички ние сме имали кумири, на които сме желали да подражаваме, само че някак те постоянно са били надалеч от нас и сме ги гледали единствено по малкия екран. Ние желаеме в този момент да улесним и тази връзка, да дадем опция на експертите да вдъхновят идващите генерации и дружно да развиваме спорта.
 
- Първият план на Digitex е състезателен, какъв ще бъде идващият? В каква посока ще поеме компанията след спорта?
- Ние доста ясно сме задали посоката - цялостна цифрова промяна. Нашите клиенти чакат от нас точно това - да продължим да им предоставяме цялостния набор от цифрови услуги. От цялостни IT решения, през цифров маркетинг, ПР, реклама BTL, развиване на бизнес тактики и тяхното използване.
 SPORTHUB - новото място за феновете на спорта SPORTHUB - новото място за феновете на спорта
На блестяща гала в хотел Hyatt компанията DIGITEX даде началото на спортната платформа SPORTHUB Създателите на продукта Sporthub...
Това е, което предлагаме и на европейския пазар.
Но за нас е значимо, че сме българската софтуерна компания, която пуска българска стартъп платформа първо на българския пазар. Разбира се, задачата пред Sporthub е да излезе отвън границите на страната.
Продукти като Sporthub са необичайност, само че за наша наслада потвърждаваме, че сме изцяло конкурентноспособни на най-високо равнище.
 
- Какво е мястото на стартъпите в българската стопанска система, господин Велков? Това ли е методът младежите да останат в България.
- Един от методите е. За страдание, стартъп екосистемата в България към момента е доста нежна, макар че в последно време се поставят от ден на ден старания за нейното подсилване. Това е значима и позитивна наклонност. Реално малко на брой си дават сметка, че пред страната ни следва естествена промяна на поколенията, което непроменяемо ще докара до сериозна рационализация. България има потребност от цифрова администрация, електронно държавно управление и нови лица, които чисто експертно да създадат този преход допустимо най-плавно. Надявам се обаче този път, за разлика от 90-те, да не тръгнем от нулата, поради тази наша особена линия, която ни кара първо да разрушим всичко остаряло и да градим още веднъж на голо поле. Имаме потребност от последователност там, където има сериозен публичен консенсус и сериозна смяна там, където тлеят спорове и са нужни промени, с цел да отприщят икономическия капацитет на страната и да предизвикват вложенията. А капацитет несъмнено има. Просто одобряването на върховенството на закона, изкореняването на корупцията, промени в държавната администрация - това са все значими предпоставки за същински стопански прогрес, който да е оттатък картелните зависимости. Човешкият капитал постоянно е най-ценен. Затова дано дружно да създадем условия за това да живеем и да се трудим почтено в родината. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР