Всяко влизане в магазина вече ни изненадва с нови, по-високи,

...
Всяко влизане в магазина вече ни изненадва с нови, по-високи,
Коментари Харесай

Седмици преди Коледа: С колко се покачиха цените на основни храни

Всяко влизане в магазина към този момент ни изненадва с нови, по-високи, цени на храните, които обичайно слагаме в потребителската кошница. Две седмици преди Коледа тържищата и борсите означават непрестанен растеж.

Някои от главните артикули – като яйца, захар, сирене, оранжерийни домати - са поскъпнали на едро с над 50% за последната година. До щанда тези проценти стават още по-големи. Колко ще плащаме за съществени храни по време на коледното извършване на покупки? И в този момент в сезона на цитрусите накъде потеглиха цените?

Според шефа на стоково пазарище “Първенец " Илия Гатев цените са с към 10-20 стотинки приблизително по-високи. " Оттук нататък няма да има фрапантно покачване, с цел да се осъществят количествата поради пониженото ползване. Основните домати и краставици са от Гърция и Турция. Цените са от 2,50, 3 лв. и нагоре за първо качество стока. Цитрусите пък са малко по-скъпи, само че преди Коледа не чакам да се вдигнат цените. Портокалите са до 2,30 лв., мандарините до 2,80, грейпфрутите до 2,50, а бананите до 3 лв. ", съобщи той пред Нова. 

По думите му салатите, картофите, празът и зелето са български. " Салатите са по-евтини от предходната година. Вносна стока има и от Македония - зеле и ябълки. Картофите постоянно се подвигат декември и януари, търговците пазят количества за по-добри цени ", изясни Гатев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР