Всяко пето дете у нас не посещава детска градина, а

...
Всяко пето дете у нас не посещава детска градина, а
Коментари Харесай

Всяко пето дете у нас не посещава детска градина

Всяко пето дете у нас не посещава детска градина, а една от най-честите аргументи остава бедността. Обезпокоителната статистика показаха от Фондация " За нашите деца ". За едно семейство, в което парите се разпределят по този начин: образованието преди храната - вижте в репортажа на Милена Кирова и Илиана Минковска.

Бедни по завещание - такава е ориста на 45% от децата в България. За тях рискът от обществено изключване е действителен.

45,6 % деца са в риск от беднотия

Красимира Христова: Може за нас да няма - за детето би трябвало да има.

Това е житейската философия на Красимира Христова от врачанското село Косталево, която с цената на ограничения се пробва да направи ориста на най-малката си внучка, останала без родители, малко по-лека. Разчита единствено на инвалидната пенсия. Старата фамилна къща се нуждае от незабавен ремонт. Пари няма. Доходите стигат единствено за сметките и храна, а и учебното заведение е приоритет.

- Трудно, мъчно, едвам двата края по какъв начин викат хората колкото да се свързват. Сега си продадох, имах 7 козички. Продадох ги да си купя дърва.

Според статистиката всяко пето дете не посещава детска градина, тъй като родителите нямат пари. Тези, които вървят,обаче, не всеки път получават тъкмо това, от което имат потребност, демонстрира изследване на Фондация,,За нашите деца ":

21 % от децата сред 3-6 години не посещават детска градина

Ваня Кънева - началник,,Проекти " във Фондация " За нашите деца ": Излиза, че детето отива в детската градина и стартират да се грижат за него, да си играе там, само че няма един повсеместен метод към неговото развиване.
Детските помощи да бъдат изплащани под формата на такси за детски градини - това плануват от институциите. И още:
Деница Сачева - заместник-министър на образованието и науката: Една от ограниченията, която е написана и в управническата стратегия, е да се разшири обсега на наложителното навестяване на детска градина от 4-годишни, тъй че това най-вероятно ще бъде инициирано през тази година.
От Социалното министерство ще поддържат родителите, чиито деца не посещават градина. За задачата ще осъществят стратегия с европари.
Росица Димитрова - заместник-министър на труда и обществената политика: Тя е с обсег до 2020 година и ще може в действителност да разреши, в случай че не работят родителите, те самите да поставят грижи за своето дете през претовареност. Плаща им се, самата скица се споделя,,Родители в претовареност ".
1 500 педагози от детските градини ще бъдат подготвени, с цел да правят оценка рано има ли риск децата от 3 до 3 години и половина да имат бъдещи усложнения при ученето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР