Всяко от тези събития се е случило заради повреда в

...
Всяко от тези събития се е случило заради повреда в
Коментари Харесай

8-те най-смъртоносни увеселителни парка

Всяко от тези събития се е случило поради щета в люлките и не е било по виновност на потърпевшия. На места историите могат да бъдат прекомерно смущаващи за някои читатели.

1. Влакчето „ Fujin Raijin II ” в Осака, Япония

Увеселителният парк, в който се намира влакчето, е отворен през 1970 година. В него има над 40 люлки и атракции и над 19 магазина и ресторанта. Нещата обаче се трансформират на 5.05.2007 година. Влакчето дерайлира и изхвърча от релсите. 19-годишен студент умира, а други 19 са ранени. Изследването демонстрира, че една счупена ос предизвиква случая и че нито една от осите не е сменяна за 15 години. Увеселителният парк е отворен за малко след трагичния случай, само че затваря порти вечно през декември 2007 година поради „ липса на гости “.

2. Водната пързалка в „ Waterworld ” – Калифорния, Съединени американски щати

През 1997 година 33 гимназисти скачат на водната пързалка в увеселителния парк едновременно, искайки да се спуснат дружно. Пързалката обаче рухва под тежестта им. 17-годишно момче умира, а останалите 32 са отнесени в болница. По-късно същия месец, на церемонията по случай дипломирането им, 17 от гимназистите одобряват дипломите си в инвалидни колички.

3. Влакчето „ Derby Racer ” в Масачузетс, Съединени американски щати

Едно от първите дървени влакчета е „ Derby Racer ”, издигнато през 1911 година. Можем да си представим какъв брой положителни са били ограниченията за сигурност по това време. Малко след стартирането му в приложимост на 8.06.1911 година, млад мъж изхвърча от влакчето и умира. Шест години по-късно умира още един човек. През 1929 година още един човек изхвърча от влакчето и намира гибелта си. След последния смъртен случай е заведено дело против шефа на влакчето, което води до възбрана за употребата му.

4. Басейнът в „ Action Park ” Ню Джъри, Съединени американски щати

Action Park ” е прочут като един от най-опасните и смъртоносни увеселителни паркове строени в миналото. Отворен е през 1978 година, а през 1996 е затворен поради честите произшествия с посетителите. Шест души умират на това място, като аргументите са изцяло разнообразни – удавяне, електрошок, сърдечен удар или разтрошаване в канара. Басейнът в „ Action Park ” е именуван от локалните „ гробният басейн “. През 1982 година 15-годишно момче се удавя в него. Две години по-късно се удавя 20-годишен човек, а през 1987 година същата орис сполетява и 18-годишно момиче.

5. „ King’s Island ” – Охайо, Съединени американски щати

Местните имат вяра, че паркът е анатемосан, откакто няколко трагични събития се случват на 9.06.1991 година. През този ден гибелта върлува на всички места в парка. Първо един мъж пада в малко езерце. Невинен случай, несъмнено. Но откакто приятелят му, 20-годишният Уилям Хейткоут и 20-годишния Дарел Робъртсън, служащ в парка, скачат в езерцето, с цел да окажат помощ на потърпевшия, ги удря ток и двамата мъже умират. Човекът, който се пробвали да спасят, бил единственият оживял. Час по-късно 32-годишният Кенди Тейлър пада от една от люлките и умира. Въпреки всичко това, паркът към момента е отворен за гости.

6. „ Увеселителният парк Galaxyland ” – Канада

Mindbender ” е най-голямото влакче на закрито. Немските му производители го назовават „ най-безопасното в света “, само че на 14.06.1986 се оказва, че не е тъкмо по този начин. През този ден се случва неизразим призрачен сън – изчезнали болтове карат последните 4 вагона да излязат от релсите, след което да се ударят в предните вагони и в последна сметка да се ударят неколкократно в бетонния дирек. Трима души умират, а един е доста тежко ранен. Паркът отваря 7 месеца по-късно с нови защитни ограничения и оттогава няма документирани произшествия.

7. „ Battersea Fun Fair ” – Лондон, Англия

Една от най-ужасните нещастия се случва през май 1972 година в Лондон. Старото дървено влакче на ужасите било главната атракция в парка. Въжето, което държало вагоните обаче, се изплъзнало, след което целият механизъм се развалил. Вагоните се удрят в стената, при което умират 5 деца, а 13 са съществено засегнати. Паркът затваря 2 години по-късно поради този драматичен случай.

8. „ Haunted Castle ” в Ню Джърси, Съединени американски щати

Зловещият случай се случва на 11.05.1984 година, когато този „ обладан палат “ се възпламенява. Вятърът подхранва огъня, който разтапя металните стени и трансформира цялото място в същински пъкъл. Повечето хора съумяват да избягат, преди да е станало прекомерно късно, само че 8 младежи попадат в огнен капан и умират. Срещу притежателите на парка са повдигнати каузи, поради неналичието на защитни ограничения за сигурност като пръскачки или детектори за пушек, само че притежателите съумяват да избягат от отговорност, тъй като замъкът бил „ краткотрайна структура “.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР