Всяко обучение по бърза медицинска помощ може да се окаже

...
Всяко обучение по бърза медицинска помощ може да се окаже
Коментари Харесай

Пандемията променила протокола за Спешна помощ

Всяко образование по бърза здравна помощ може да се окаже животоспасяващо. Това съобщи пред БНР Андриан Георгиев от Фондация "Първите три минути ".

Сега в пандемията поради дефицита на екипи на Спешна помощ всяко едно такова образование е значимо. Когато имате потърпевш човек и се постанова възобновяване на дишането посредством метода "уста в уста ", има протокол за изкуственото дишане. При сегашната обстановка този протокол се промени с оглед и на условието да се съблюдава отдалеченост.

"При сегашните условия човек би трябвало на "око " да реши дали потърпевшият диша, може да се сложи ръката на диафрагмата, в случай че би трябвало да се прави изкуствено дишане, остава единствено сърдечният масаж, като се покрива лицето на потърпевшия ", разясни Георгиев.

"Допреди пандемията организирахме курсове по първа помощ, тогава имаше огромен интерес от младежите ", описа той.

Предишните курсове са били ориентирани към младежи и девойки сред 14 и 18 години и към студенти по медицина и медицински служащи. След началото на пандемията курсовете са провеждани онлайн.

Обучават над 1000 индивида в цялата страна. Според Георгиев образованията по първа помощ би трябвало да са по-масови и да има периодически образования, най-малко един път в годината да се преповтарят, с цел да не се усещат хората неуверени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР