Всяко нещо в умерени количества е полезно за здравето. Яйцата

...
Всяко нещо в умерени количества е полезно за здравето. Яйцата
Коментари Харесай

Ендокринолог посочи по колко яйца да ядем, за да сме здрави

Всяко нещо в умерени количества е потребно за здравето. Яйцата са нещо доста забавно. Те са богати на мастноразтворими витамити А, Е и Д, имат и В-комплекс. Съдържат много белтък. 

Това разяснява пред Нова тв доктор Явор Асьов, ендокринолог. 

В литературата има много данни за това какъв брой яйца са потребни и по кое време към този момент стават рискови. Изследване на над 2 млн. индивида открива, че приемът на яйца не се свързва с нараснал риск от сърдечно-съдови заболявания, само че може да докара в дълготраен проект до нараснал риск от злокачествени болести, уточни той.

Така че бих споделил, че нормата е едно яйце през ден. Това е здравословно за множеството хора, разяснява докторът. 

Сега с а празници, ядем повече яйца. Така че като се съберат повече в един-два дни, по-късно еедна-две седмици без яйца, поучава той.

Козунакът е нещо, което бих пропуснал тотално на празниците, изключително в случай че е налице наднормено тегло. Останалите могат един дребен комат да си хапнат. Но не забравяйте, че в козунака има висока централизация на калории, без значение дали е платен от магазина или домакински, споделя лекарят. 

Ако желаете да бъдете по-здрави, би трябвало да си изберете дълготраен хранителен здравословен режим. Краткосрочните диети, лечебното недояждане са непрепоръчителни, тъй като водят до йо-йо резултат. А този резултат е доста по-лош за организма, в сравнение с да поддържате нараснало телесно тегло, само че непрекъснато. Така че режимът на хранене по този начин би трябвало да е селекциониран по отношение на всекидневието на индивида, че да е за цялостен живот, изясни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР