Всяко нещо има своето начало, дори гигантът за онлайн търговия

...
Всяко нещо има своето начало, дори гигантът за онлайн търговия
Коментари Харесай

Къщата, в която Джеф Безос стартира Amazon, се продава за $1,5 милиона

Всяко нещо има своето начало, даже колосът за онлайн търговия Amazon. През 1994 година Джеф Безос напуща работа в хедж фонд в Ню Йорк и се запътва към покрайнините на Сиатъл, където наема къща и стартира да построява империята си в гаража на парцела. Сега популярното жилище, което е сложило основите на най-успешната компания за интернет търговия, се продава за $1,488 милиона, написа CNBC.
 Снимка 407338
Източник:

Къщата се намира на градчето Белвю, край Сиятъл, щата Вашингтон и се дефинира като родното място на Amazon.

В книгата " The Everything Store " на Брад Стоун, в която се споделя за възхода на американския онлайн търговец, има и публикация за работа. Тя е оповестена от самия Безос през 1994 година. В нея той дава местоположението на къщата като адрес на компанията, която тогава се е наричала Cadabra. Обявата е за разработчици на програмен продукт, " който да помогне на пионера в интернет търговията ".
 Снимка 407341
Източник:

Според актуалната публикация за продажбата ѝ, къщата е изцяло ремонтирана през 2001 година. Гаражът също е бил реновиран и надали е запазил типа си от времето, когато е служил за работно място на Безос, съгласно сътрудника за недвижими парцели Път Съливан от John L. Scott Real Estate.
 Снимка 407336
Източник:

Днес таванът в дома е с 3-метров свод от борова дървесина. Построената през 1954 година едноетажна къща с повърхност от 469 квадратни метра, последно е продавана през 2009-а за $620 000. В задния двор има пространство за празненства и джакузи.
 Снимка 407337
Източник:

Безос в никакъв случай не е имал къщата, а единствено я е употребявал за работата си. Сега е притежател на парцели из цялата страна, в това число и къща край езерото в Медина, щата Вашингтон на стойност $25 милиона. Богатството му възлиза на $136 милиарда, съгласно информация на Forbes.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР