Всяко лято цените на месото скачат, каза министърът на земеделието

...
Всяко лято цените на месото скачат, каза министърът на земеделието
Коментари Харесай

Спекула с цената на свинското месо е изключена, категоричен е земеделският министър

Всяко лято цените на месото " скачат ", сподели министърът на земеделието и храните Кирил Вътев в отговор на въпрос за какво през последните месеци свинското месо е поскъпнало със 7,5 на 100, по данни на платформата на икономическото министерство за информация за пазара на храни. В случая далавера е изключена, съобщи Вътев, представен от Българска телеграфна агенция.

Сред аргументите за този растеж министърът уточни по-високите разноски за развъждане на животните в свинефермите и добави, че се чака през есента цените да се намалят. Освен това Вътев подсети за променената обстановка, обвързвана с войната в Украйна, наслагването на резултатите от коронавирус рецесията, растежа на цените на горивата, тока и фуражите. Няма нищо изненадващо и спекулативно, сподели Кирил Вътев.

Няма огромна разлика в цената на свинското месо в България по отношение на други страни от Европейски Съюз, само отражение върху нея може да има поради това, че българските ферми са по-малки от европейските. Такова мнение изрази Петко Петков, който е член на Асоциацията на месопреработвателите. Според него момента цената на свинското без Данък добавена стойност е такава, каквато е в другите страни от Европейски Съюз.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР