Всяко куче, както и децата, има нужда от игра. За

...
Всяко куче, както и децата, има нужда от игра. За
Коментари Харесай

Как да направим играчка за куче

Всяко куче, както и децата, има потребност от игра. За да може животното непрекъснато да се развива и да пораства вярно, си коства да то да има специфични играчки за кучета. Не единствено кученцата обичат да играят и тичат, възрастните кучета също няма да откажат да играят, които по този метод развиват паметта и вниманието си. Така всяко куче стартира да схваща по-добре стопанина си и се научава да следва командите му.

Проблемът с неналичието на кучешки играчки може да бъде решен доста просто, можете да си купите кучешки играчки в магазина или просто да ги извършите сами. Необходимо е единствено преди да извършите играчка за куче, да проучите добре всичките му усети, тъй че играчката да донесе оптималната изгода. Можете също по този начин да създадете свои лични игри за кучето.

Какви играчки за кучета можете да извършите със личните си ръце?

Кучешка играчка от остаряла бутилка

Например, можете да вземете суха пластмасова бутилка и да изсипете храна или кучешки лакомства в нея. След това би трябвало да ударите бутилката с ръка, тъй че лакомството да се разпилее на открито и тогава кучето ще играе, с цел да вземе обичаното си лакомство, до момента в който не изяде всичко. Тъй като положението на бутилката се утежнява бързо, тя би трябвало да бъде заменена, само че преди този момент отстранете всички етикети от нея и изберете транспарантна такава. За другите породи кучета може да изберете друг размер бутилки. За да се усложни задачата, бутилката може да се завинти с запушалка и самото куче би трябвало да разбере по какъв начин да получи обичаното си лакомство.

 Как да създадем играчка за куче

Можете да ушиете мека играчка за куче

Можете да измислите с нея други игри, които ще развият въображението и паметта на кучето. В последна сметка шиенето на мека играчка за кучето не е толкоз сложна задача. Използвайте остарели облекла и чорапи и малко фикция. Можете да ушиете топки, кокали, кукли и каквато форма измислите. За заряд може да употребявате нарязани облекла, памук, вата или каквото меко имате на разположение. От облекла можете също да сплетете на плитка и възли въжета за игра. Не забравяйте, че всички облекла, които употребявате за кучешки играчки, би трябвало да бъдат авансово изпрани и изплакнати добре, с цел да не остане миризмата ви върху тях.

Кутия за куче

Можете също да вземете дребна кутия от употребен чай или пълен картон или да употребявате подготвена кутия за играчки. Тази виновна задача може да бъде поверена на дете, за което кучето постоянно е освен това от другар. Трябва да поставите лакомство в кутията и да го запечатате, оставяйки кутията свободно да лежи на пода на стаята. Самото куче би трябвало да познае по какъв начин да получи това, което е вътре в кутията, само че си коства да се уверите, че животното не изяжда самия пакет. Задачата може последователно да се усложни, като поставите кутии една в друга. Това може да бъде занимателно и доста забавно за кучето и най-важното какъв брой е хубаво да откри то лакомство.

Можете да извършите стръв на ластик

Почти всички кучета, изключително ловните, обичат да преследват плячка, която лети. Най-добрата кучешка играчка за такова развлечение е меката примамка с еластична лента и твърда ръкохватка. Ако имате тънка PVC тръба, можете да извършите надеждна ръкохватка от нея. Вместо тръба можете да употребявате всяка здрава пръчка. Следващата част е еластичното въженце. За дребни кучета е подобаващ елементарен ластик за шиене. За огромни кучета и мощни кученца е по-добре да употребявате амортисьорен кабел. Изключително нежелателно е да се употребява просто въже, внезапните дръпвания могат да повредят зъбите и шията на кучето. Като примамка можете да употребявате мека играчка, гумена играчка, топка за тенис, празна пластмасова бутилка.

 Как да създадем играчка за куче

Можете също да научите кучето си да отваря вратата с лапа. Като начало може да оставите дребна празнота, с цел да може кучето да разбере по какъв начин да отвори вратата с лапата си. И тогава можете да го пандизите още по-здраво, до момента в който кучето разбере по какъв начин да отвори вратата.

Не се опасявайте, непрекъснатото образование на кучето с всевъзможни гатанки ще му бъде от изгода и ще развие неговата памет и мислене.

Ето още хрумвания за занимателни кучешки играчки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР