Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата по

...
Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата по
Коментари Харесай

Борисов: Няма да има закрила и пощада за виновните за трагедията край Своге

Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата по случая с авариралия край Своге рейс, ще бъде подведено под отговорност. Към никого няма да има протекция и прошка. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов преди днешното държавно съвещание.

Борисов изрече съболезнования към околните на починалите при тежката злополука край Своге. „ Много ясно са контролирани всички процеси в страната и всеки носи своята отговорност. Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено под правосъдна отговорност, ще му бъде потърсена и политическа такава “, разяснява министър председателят, представен от " Фокус ".

Той изясни, че е въпрос на дни да бъдат подготвени всички експертизи по случая. „ Призовавам и опозицията да чакат да свършат инспекциите на Националната следствена работа. Никого не сме пожалили. Докъдето е виновността, до там ще се носи и отговорността “, уточни Борисов.

Той разяснява и митинга на синоптиците, които тази заран още веднъж излязоха пред Българска академия на науките, с цел да желаят " бракоразвод " с Академията. Очаква се протестиращите да се срещнат с премиера, просветителния министър Красимир Вълчев и ръководителя на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски.

" Ще забележим до каква степен са свършили всичко, което е в пълномощията на Българска академия на науките, какво решение ще се вземе, само че не мога да оставя страната да е пленник на процесите, които текат там. Ако те не могат да го решат, ние ще го решим ", сподели Борисов.

Припомняме, че при тежката автобусна злополука край Своге починаха 17 души, а над 20 бяха ранени.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР