Всякакво по-нататъшно пуйчене по темата „Оръжие за Украйна“ е безсмислено.

...
Всякакво по-нататъшно пуйчене по темата „Оръжие за Украйна“ е безсмислено.
Коментари Харесай

Петър Москов: Въпросът никога не е бил за българските патрони, а за българската позиция

" Всякакво по-нататъшно пуйчене по тематиката „ Оръжие за Украйна “ е безсмислено. Въпросът в никакъв случай не е бил за българските патрони. Въпросът беше за българската позиция ", написа в профила си във Facebook водачът на КОД Петър Москов в коментар озаглавен " Пет тези за размисъл по Великден ".

" Българската позиция е скопена, тъй като ръководството е скопено по изискване, като опция за ясни политики по всички значими тематики. Това не е нещо, което се е случило в този момент, с цел да го посрещаме с изненада. То е автоматизирана последица от приемането на това, че ДСБ може да ръководи с Българска социалистическа партия и зелените либерали. Ако си приел това решение, приемаш и разумните му последствия. Резултатът е, че едните са ни оповестили за зложелател, а другите са разбрали, че не могат да разчитат на нас. Резултатът е „ ничия земя “. Ничията земя е поле за съсипия, далавера, неустойчивост и геополитически опити, в това число военни такива ", написа още Москов.

Според него, в ръководещата коалиция няма разпад, а " има спектакъл (това е остарялото българско име на PR-а) ".

" Този спектакъл се гради към разбирателството на участниците, че смислена работа няма да се свърши, тъй че значимото е всеки да резервира героична поза пред гласоподавателите си за идващият лов на риба на шарани (това е остарялото българско име на изборите).

За да стане това ръководещите затварят целият политически спор вътре в обединението. Те са по едно и също време и ръководещи и съпротива на самите себе си. Те са теза и антитеза по всички значими за обществото ни проблеми. На този декор даже ГЕРБ, с целия си парламентарен, медиен и финансов запас (какво остава за извънпарламентарната опозиция) са просто коментатори на политически разногласия, позициите в които се изговарят или са заети от разнообразни участници в ръководството.

Абсурдното е, че политици, които са към този момент определени, с цел да приложат политическите си стратегии в деяние, ни изясняват какъв брой ще е хубаво да ги изберат, с цел да могат да приложат политическите си стратегии в деяние. Ако се чувствате комплицирани от последното изречение, виновността не е във вас.
Тъжното е, че резултатът върху живота на всички ни от тази тактическа „ хитрост “ е липса на действителни политики с ясна цел, галванизация на подправени политически други възможности и въртене в обаян политически кръг ", продължава коментарът.

По думите на Москов, неуспехът на тази коалиция не е просто неуспех на участниците в нея.

" Не е единствено и неуспех на политическата неистина, че „ орел, рак и щука “ могат да свършат работа дружно. Става въпрос за неуспех на нещо доста по-голямо. Това ръководство пристигна с етикетите: Запад, „ Харвард “, народна власт, отменяне на едноличен режим, Европа. В проектът Решетников/Радев, програмираният неуспех на това ръководство не е нулирането на Кирил, Асен, Иван или Драган. Целта е отчуждаването на българите от полезностите и политическите и военните съюзи, които гореспоменатите етикети въплъщават. Каква е алтернативата в ендшпила на този проект и кои са нейните носители към този момент е ясно, нали ", разяснява той и прибавя:

" Не, ГЕРБ не са опция на това. Политиките, които ГЕРБ водеше и във външнополитически и в енергиен и във вътрешнополитически проект бяха същите. Просто при ГЕРБ нещата бяха по-организирани, по-опитни, по-подготвени и не носеха това всекидневно чувство за инфантилност. В идеологическо отношение ГЕРБ е просто едно единно в учредителен проект копие на това ръководство. Сюрреалистична примес от демократично, зелено и народняшко със социалистически замашки. Излизането от този циничен кръг на подправени други възможности минава през развиването и одобряването на мощна дясна консервативна, патриотична политическа опция от вида на полската „ Право и правдивост “. Алтернатива, чиито червени линии са ясната геополитическа ориентировка, отбраната на националния интерес и на изток и на запад, отхвърлянето на въздействието на ченгеждийницата, връщането към здравите учредения на индустриалния капитализъм и скъсването със социалистическите и зелените утопии ".

" На тези български политици, които ядат козунак с радостното чувство, че са заложили на „ вярното посолство “, в това което следва (защото политическия триумф в България, постоянно е резултат от верния избор на посолство) ще кажа следното: бомбардирането на Мариупол е експанзия, която не можеш да подкрепяш. Не можеш да бъдеш и безпристрастен. Също както бомбардирането на Белград ", приключва коментара си Москов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР