Всякакво огорчение, ярост гняв, викане , хулене, заедно с всякаква

...
Всякакво огорчение, ярост гняв, викане , хулене, заедно с всякаква
Коментари Харесай

Думи на надежда: Да изкореним от душите си плевелите на гордостта и високомерието

„ Всякакво оскърбление, гняв яд, кряскане, злословене, дружно с всякаква завист да се махне от вас, а бъдете един към различен благи, милосърдни, прощавайте си един на различен, както и Бог в Христа е дал прошка на вас! “- С това обръщение на деятел Павел към ефисяните, записано в Светата книга, свещеник Живко Тончев се обърна през днешния ден към слушателите на Дарик Югоизток. В авторската графа „ Думи на вяра “ той насочи слушателите към пътя на светлината. И насърчи вярващите- от време на време да почистват плевелите – на премълчаното огорчението и притаеното огорчение от душите си. „ Така както плевелите задушават другите растения в градината, както нежелано, само че бързо се популяризират, по този начин огорчението заглушава насладата живота “, сподели свещеник Тончев.

„ Понякога, за жалост, можем да преживеем отчаяние, даже от най-близките си хора, които да оставят рана в душите ни. Но с цел да се освободим от този бурен, би трябвало да има шерване “, съобщи той. В ефира той насърчи вярващите да открият ключа към опрощението. А за образец уточни вдъхновяващата история на Йосиф- предан на трудолюбието, любовта към близък и вярата в Бога.

„ Много значимо е в нашите взаимоотношения да живеем в амнистия. Но и да изпитваме себе си, дали пък с думите си, не сме огорчили някого. И да преглеждаме постоянно градината на душата си. Там няма място аз плевели- за надменност и надменност. Да изкореним от градината на душата си огорчението и да отглеждаме признателност и наслада в себе си “, прикани свещеник Тончев. И разкри мъдростта в Светите трудове: „ Бог се противи на горделивите, а на смирените дава берекет “.

Думи на вяра с свещеник Живко Тончев чуйте в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР