Всякакви пречки пред укрепването на европейското единство, като например разширяването

...
Всякакви пречки пред укрепването на европейското единство, като например разширяването
Коментари Харесай

Петков: Пречките за влизане в Шенген за България и Румъния ще засилят влиянието на Русия

„ Всякакви спънки пред укрепването на европейското единение, като да вземем за пример разширението на Шенген за България и Румъния, могат единствено да усилят политическата неустойчивост в двете страни и да засилят въздействието на Русия в тях, а и в района, съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

Той взе участие в Брюксел в конференция на тематика „ Време за тактика: Европа 2024 - 2029 година в един геополитически свят “ на Европейски политически център, оповестиха от пресцентъра на „ Продължаваме промяната “.

„ Като европейци би трябвало да се поучим от грешките си в предишното - Европа би трябвало да се сплоти в съгласуван, обединен отговор на най-голямата стратегическа опасност за бъдещето си “, сподели още Кирил Петков. Той уточни, че Европа може да преодолее редица идни световни компликации, в случай че бъде обединена и има общ отговор на стратегическите офанзиви от страна на Русия, които са ориентирани към Европейския съюз (ЕС) като цяло, а не просто към обособени страни.

В подтекста на наближаващите европейски избори, тазгодишната конференция прегледа стратегическите цели на Европейски Съюз и бъдещия политически курс на съюза. Европейските водачи изследваха провокациите, пред които е изправен Европейски Съюз в този повратен миг, последствията от него за икономическата сигурност и опциите за развиване.

Министърът на вътрешните работи Калин Стояновизрази по-рано през днешния ден оптимизъм, че към момента е допустимо да бъде признато позитивно решение за присъединението на България към Шенген до края на годината. Оптимист съм, само че е несериозно, в случай че в днешния ден сме очаквали да бъде взето каквото и да било решение по отношение на приемането на България в Шенген, сподели той пред български публицисти след последното за годината съвещание на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи в Брюксел.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg