Всякакви опити за имперски амбиции, независимо от кой край на

...
Всякакви опити за имперски амбиции, независимо от кой край на
Коментари Харесай

Ахмед Доган: ДПС вече се превърна в модел за балансираща партия на Балканите


Всякакви опити за имперски упоритости, без значение от кой завършек на света се появяват, основават предпоставки за дестабилизация на политическия Логос на Планетата.

Това споделя почетният ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган. Думите му идват откакто ръководителя на придвижването Мустафа Карадайъ го поздравява за рождения му ден в края на март. От пресцентъра на Движение за права и свободи разгласяват поздравлението на Карадайъ и думите на Доган едвам в този момент, „ заради изключителния интерес на членове, деятели и съидейници на Движение за права и свободи, другари и анализатори, медии и публицисти ”.

Актуалната евроатлантическа настройка за отношението към Русия на мен не ми подхожда. Не споделям и това, което направи Русия във връзка с Крим, само че не споделям и метода за практикуване на напън по отношение на Русия. Русия е прекомерно сериозна геополитическа действителност, с цел да се упражняват силови подходи към нея за решение на сериозни политически проблеми. Препоръчвам Ви тази моя оценка да не се трансформира в политическа позиция на Движение за права и свободи. Защото ще ви обвинят в непочтеност по отношение на евроатлантизма..., декларира Ахмед Доган.

Другият случай стана настоящ единствено от преди няколко дни. Китай разгласи, че сменя системата петрол-долар, долар-петрол, в личната си парична единица: петрол-йоан, йоан-петрол. Ако не се реализира съглашение евентуално към петрола ще се включат и други категории артикули в интернационалната търговия, макар санкциониращите дейности на Съединени американски щати по отношение на Китайският импорт с 3% мито. В интернет към този момент има индикираща информация, че няколко страни са подготвени да минат на разплащане с йоани, сред които са Венецуела, Саудитска Арабия, евентуално и Иран..., Да не приказваме за Русия...

Тази обстановка я схващам като основаване на условия за наложително коалиране с комерсиална и финансова мотивация. Но някой може ли да планува до каква степен може да стигне тази наклонност?

Всякакви опити за имперски упоритости, без значение от кой завършек на света се появяват, основават предпоставки за дестабилизация на политическия Логос на Планетата.

Движение за права и свободи към този момент се трансформира в модел за балансираща партия на Балканите. Съблюдаването и продуцирането на балансираща политика е въпрос на положителна визия за света и доста тежка отговорност. Дълбокият ни претекст за постигането на тази цел е запазването на Мира и гарантирането на Свободата и Демокрацията, споделя още доктор Доган.

Ако преразказвам един огромен мъдрец на нашето време за избора на бъдещето: „ Съдбата или Мечтата “, аз предпочитам Кармата, тъй като допуска дейното и отговорно включване на личността в процеса планиране и опредметяване на динамичното равновесие, като метод за производство на Бъдеще. Кармата и Съдбата не са тъждествени. Съдбата допуска относителна бездейност на личността и предписва съдба на Бъдещето.

Позитивното направляване на Кармата е задачата на Пътя за постигането на субектност в обществото и историята, споделя още почетният ръководител на Движение за права и свободи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР