Всякакви опити да се навреди на Турция, особено на нейната

...
Всякакви опити да се навреди на Турция, особено на нейната
Коментари Харесай

Ердоган: Опити да се навреди на Турция, особено на нейната икономика, са обречени на провал

Всякакви опити да се навреди на Турция, изключително на нейната стопанска система, са обречени на неуспех. Това съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган във видеообръщение към турския народ във връзка Деня на демокрацията и националното единение, който се отбелязва в Турция по отношение на годишнината от опита за прелом на 15 юли 2016 година, предават турските медии.

Всички опити да се навреди на турската стопанска система, която не можа да бъде разрушена посредством напън, опити за прелом и тероризъм, са обречени на крах, съобщи Ердоган.

Той изрази убеденост, че Турция скоро ще напусне " зоната на инфлационна турболентност ".

Според формалните данни през юни инфлацията в Турция е била 78,62 %. По неофициални данни инфлацията е стигнала рекордните 175,55 на 100.

По думите на турския президент " особената значителност на събитията от 15 юли се състои в това, че " тогава народът на Турция съумя да предотврати опита за принудително завладяване на властта ".

Турция няма да отстъпи пред офанзивите на антитурските сили, употребяващи терористични организации, сподели Ердоган.

Турският президент прикани жителите на Истанбул да се съберат в петък на площад Сарачхане за възпоменателен протест в памет на жертвите при събитията от 2016 година

На 15 юли 2016 година група турски военни провеждат прелом в опит да смъкват от власт президента Ердоган. Около 250 души починаха, а над 2000 бяха ранени. По апел на Ердоган милиони турски жители излязоха на улиците, с цел да се борят с пучистите.

Анкара упреква живеещия в Съединени американски щати ислямски просветител Фетхуллах Гюлен и неговото придвижване ФЕТО - Фетхуллахистката терористична организация, за организирането на опита за прелом.

С президентски декрет 15 юли бе разгласен за формален празник на Турция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР