Всяка украинска атака срещу ракетни площадки в Русия с оръжия,

...
Всяка украинска атака срещу ракетни площадки в Русия с оръжия,
Коментари Харесай

Медведев пак плаши с ядрен удар - при атака срещу ракетни площадки на Русия

Всяка украинска офанзива против ракетни площадки в Русия с оръжия, доставени от Съединените щати и техните съдружници, би рискувала нуклеарен отговор от страна на Москва . За това предизвести някогашният съветски президент и сегашен заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, представен от " Ройтерс ".

Той уточни, че някои украински военни командири обмислят да ударят ракетни площадки в Русия с доставени от Запада ракети с огромен обхват.

Медведев обаче не разкри имената на командирите, нито даде повече детайлности за хипотетичния проект.

" Какво значи това? Означава единствено едно - те рискуват да се сблъскат на действието на параграф 19 от основите на държавната политика на Русия в региона на нуклеарното въздържане. Това не би трябвало да се не помни ", написа Медведев " Телеграм ".

Параграф 19 от от 2020 година дефинира изискванията, при които съветски президент би обмислил потреблението на нуклеарно оръжие: най-общо като отговор на нахлуване с потребление на нуклеарни или други оръжия за всеобщо заличаване или на потреблението на стандартни оръжия против Русия, " когато самото битие на страната е сложено под опасност ".
 Медведев заприказва за повтаряне на 11 септември в Съединени американски щати, само че с нуклеарни оръжия
Медведев заприказва за повтаряне на 11 септември в Съединени американски щати, само че с нуклеарни оръжия

" И тогава ще е това. Край на играта. Ще би трябвало единствено да се съберат пари за нов монумент на Кота нула "

Медведев особено загатна точка " г " от параграф 19, която се отнася до нуклеарния отговор на нахлуване с стандартни оръжия.

Путин е индивидът, който взема решения, когато става въпрос за големия нуклеарен боеприпас на Русия. Дипломатите обаче означават, че възгледите на Медведев демонстрират ястребово мислене на върха на Кремъл, което показва войната като екзистенциална битка със Запада.

В предишното критиците на Кремъл отхвърлиха някои от като опити да притегли вниманието или още оръжия. Съединените щати и техните съдружници са дали обещание близо 250 милиарда $ военна и друга поддръжка на Киев.

Рискът от нуклеарна ескалация надвисна над войната в Украйна, откакто Русия изпрати хиляди бойци в своя комшия през февруари 2022 година
 Медведев отново заплашва с Трета международна война
Медведев отново заплашва с Трета международна война

След първия ден на срещата на НАТО във Вилнюс

Вашингтон се притесняваше от съветска нуклеарна ескалация в края на 2022 година През същата година съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан уведоми Москва за загрижеността си по отношение на всевъзможни стъпки към потреблението на нуклеарно устройство.

Русия и Съединените щати са най-големите нуклеарни сили в света. По данни на Федерацията на американските учени Путин управлява 5889 нуклеарни бойни глави, до момента в който президентът на Съединени американски щати Джо Байдън - към 5244 нуклеарни бойни глави.

Докато беше президент в интервала 2008-2012 година, Медведев се представяше като демократичен реформатор. Сега обаче той се трансформира в един от най-яростните антизападно настроени ястреби на Кремъл.
 Медведев: Западът загатва за предстоящ нуклеарен спор с Русия
Медведев: Западът загатва за предстоящ нуклеарен спор с Русия

Зам.-председателят на Съвета за сигурност на Русия припомня кой в действителност е хвърлил атомна бомба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР