Всяка сутрин трябва да се събудим, като това обикновно се

...
Всяка сутрин трябва да се събудим, като това обикновно се
Коментари Харесай

Този сигнал ни будеше по радиото като деца. Вие помните ли го?

Всяка заран би трябвало да се събудим, като това обикновно се случва благодарение на тревога или няколко аларми. Всеки човек си избира подобен тон, който да му е най-удобен, с цел да стане. Някои го помнят с обич, а други с ненавист.

Защото това беше песничката, която всеки работен ден ни будеше за ясла, детска градина или начално учебно заведение. След тази песничка постоянно следваше приказката, която аз си я припомням доста неясно, тъй като постоянно бях сънен по това време. Някои деца пък доста я обичаха, тъй като ги разсънваше и започваха деня с нея.

Да, може би се сетихте, че става дума за сигнала на петлето, който се излъчваше всеки ден по Българското национално радио в 7 без 10 часа сутринта. Интересното е, че в този момент тази традиция още веднъж се върна и всеки ден още веднъж се будим със същата ария. Този път будим детето или внука, само че с носталгия си я спомняме, когато будеше нас. Споделете това видео с някой, с цел да го изненадате с този спомен, настоящ и през днешния ден!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР