Всяка страна трябва да разполага със собствена инфраструктура с изкуствен

...
Всяка страна трябва да разполага със собствена инфраструктура с изкуствен
Коментари Харесай

Шефът на Nvidia: Всяка страна трябва да разполага със собствена инфраструктура с изкуствен интелект

Всяка страна би трябвало да разполага със лична инфраструктура с изкуствен интелект, с цел да може да се възползва от икономическия капацитет на технологията и в същото време да опазва личната си просвета, съобщи основният изпълнителен шеф на Nvidia Дженсън Хуан по време на Световната държавна среща на върха в Дубай, съобщи Ройтерс.

" Не може да позволите други да правят това вместо вас ", съобщи Хуан.

Nvidia доближи скоростно немислимата капитализация от 1,73 трилиона $, с помощта на превъзходството на компанията на пазара за чипове с изкуствен интелект. Хуан посочи, че компанията " демократизира " достъпа до изкуствения разсъдък заради високата успеваемост на технологията. " Но останалото зависи от вас ", уточни той.

По думите му страховете от изкуствения разсъдък са пресилени и напомни, че в предишното нови технологии като колите и самолетите, които са пораждали сходни страхове, са били сполучливо контролирани.

" Съществува интерес хората да бъдат плашени, а технологията да бъде обгърната в тайнственост, с цел да бъдат обезкуражени хората да работят с нея и да разчитат на други да им свършат работата. Смятам, че това е неточност ", съобщи Хуан.

След като Съединени американски щати постановиха през октомври нови ограничавания върху износа на чипове с изкуствен интелект, Nvidia заяви, че работи с клиентите си в Китай и Близкия изток, с цел да получи нови износни разрешителни за нови артикули, които да дават отговор на американските правила.

Nvidia ще показа резултатите си за последното тримесечие на 2023 година на 21 февруари.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР