Всяка страна трябва да има еврокомисар, тази пауза между приключилия

...
Всяка страна трябва да има еврокомисар, тази пауза между приключилия
Коментари Харесай

Меглена Кунева: Служебният кабинет може да предложи еврокомисар

Всяка страна би трябвало да има еврокомисар, тази пауза сред завършилия мандат и идващия комисар би трябвало да бъде по-малка. Това съобщи в " Още от деня " посланикът на Европейски Съюз в Съвета на Европа Меглена Кунева.

Действително е значимо България да има еврокомисар, разяснява Кунева. Тя напомни, че към този момент е имало сходен проблем с ирланския еврокомисар.

" Имаше съвещания, Фон дер Лайен особено помоли Ирландия да предложи двама комисари. На такава молба не се отхвърля, Ирландия предложи двама комисари, доста положителни, Фон дер Лайен избра този комисар, който съгласно нея най-добре можеше да се показа ".

Кунева допусна, че към този момент се вършат сондажи за идващ български еврокомисар. По думите ѝ служебният кабинет може да предложи еврокомисар, служебният кабинет е нещо извънредно, само че няма никаква спънка, добави Кунева.

Според нея колкото повече време минава, толкоз повече се изяжда от последната година на Европейска комисия, която е значима поради приключването на редица тематики.

Кунева посочи, че ресорът на Мария Габриел в Европейската комисия е значим, само че по-вероятно идващият български комисар ще получи друг сектор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР