Всяка секунда по света се изхвърлят неправилно десетки хиляди фасове,

...
Всяка секунда по света се изхвърлят неправилно десетки хиляди фасове,
Коментари Харесай

Кампанията #ПромениКартинката продължава с изложба до НДК и акции по почистване в София |

Всяка секунда по света се изхвърлят погрешно десетки хиляди фасове, за чието разграждане са нужни сред 3 месеца и 15 години. За да сигнализира за този проблем, през лятото на тази година, Филип Морис България започва осведомителната акция #ПромениКартинката, която цели да увеличи информираността за замърсяването на околната среда с погрешно изхвърлени цигарени фасове и да предизвика към отговорно потребителско държание.

Кампанията започва с провокативни визии по 40 плажа на българското Черноморие, а през есента бяха проведени доброволчески акции по разчистване в 5 български града: Пловдив, Благоевград, Варна, Бургас и Русе.

Близо 180 доброволци, чиновници на Филип Морис България, медийни сътрудници и поддръжници от локалните общини се включиха в акциите, като събраха общо 620 кг фасове и други боклуци от градските плажове и паркове.
На Световния ден на почистването на околната среда, 18 септември, бе открита и едномесечна галерия с осведомителни пана на #ПромениКартинката в централния градски парк в Пловдив.

Сега акцията продължава в София с откриването на галерия на #ПромениКартинката със съдействието на в. Стандарт в градинката на НДК пред „ Кино Кабана “ . Информационните пана, включващи атрактивни визии и данни за замърсяването на околната среда с фасове, ще могат да се видят от 22-ри ноември до 5-и декември. Изложбата се осъществя със съдействието на Столична община.

Информационната акция продължава и напролет на 2022 година с почистващи и други локални акции в София и страната под надпис “#ПромениКартинката в твоя квартал “.



“Свикнали сме да виждаме фасове на всички места към нас, тъй като всяка четвърта изпушена цигара попада в парка, на улицата или на плажа, вместо в кошчето ”, споделя Диляна Якова, управител регулации и стабилно развиване във Филип Морис България по време на събитие за медиите, на което бяха показани резултатите досега и проектите за разрастване на самодейността. “Вярваме, че е наша отговорност да променим настройките в обществото към този проблем и да предизвикваме смяна в държанието на потребителите, с цел да се оправим с него. Това е задачата на всички начинания и акции в страната, които организираме като част от осведомителната акция #ПромениКартинката. ”

През пролетта на 2022 година самодейностите не престават с апела да променим картинката и в кварталите на София, както и в други градове в страната. В #ПромениКартинката в твоя квартал ще се включат с апел за интензивност известни лица, които припознават идеята на осведомителната акция. Сред тях са певицата Рут Колева, писателката, музикантка и радиоводещ Гери Турийска, журналистът и радио водещ Ники Кънчев и PR специалистът Ива Екимова.

“В осведомителната акция #ПромениКартинката ме завоюва това, че тя цели да предизвика всички да се замислят за това какво оставят след себе си. Както посланията на акцията ни припомнят: „ Ние ще отминем, само че те - погрешно изхвърлените отпадъци и фасове- ще останат “, показа пред гостите на събитието Ники Кънчев.

Ива Екимова, която дружно с него се качи на сцената, с цел да поддържа самодейността, добави: „ Аз поддържам акцията от самото й основаване. #ПромениКартинката въвлича хората да вникнат в посланията и концепцията. През професионалния ми път съм забелязала едно – огромните промени стартират от дребните общности. Вярвам, че в случай че всеки един от нас поставя грижа за природата, грижа за заобикалящата ни среда, то тогава непроменяемо дружно ще променим картинката “.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР