Всяка Седмица на модата ни предлага достатъчно на брой изненади,

...
Всяка Седмица на модата ни предлага достатъчно на брой изненади,
Коментари Харесай

Motorola, роклята Digital Aura, Седмицата на модата в Париж и проектът Deep Web

Всяка Седмица на модата ни предлага задоволително на брой изненади, които да разясняваме, даже да не следваме прецизно трендовете и ставащото на подиума. В една от огромните изненади на Седмицата на модата в Париж се трансформира ексцентрична рокля с името Digital Aura, част от сбирката Deep Web на австрийската дизайнерка Флора Миранда.

Тоалетът в действителност е грациозен вълнен бизнес костюм, подчертаващ женския контур. Към него обаче са прикрепени 10 смарт телефона Motorola, които снимат и предават онлайн протичащото се. Това става благодарение на особено приспособление, дело на белгийския ваятел Николас Байенс, което и ни разрешава да го назовем произведение на изкуството.

Но въпросната стойка освен прикрепя телефоните към дрехата, тя е и, един тип, знак на връзката сред действително и цифрово. Така роклята се трансформира в въплъщение на срещата на модата, изкуството и модерните технологии. А учредената концепция е пресъдаването на " селфи ерата ", в която живеем всички ние.

Именно тук е и провокацията на Флора Миранда, която желае да ни каже, че действителността е въпрос на позиция. С подчертаната си женственост, тоалетът е заигравка и с всички гласови асистенти с дамски имена - друго изражение на женската диря в света на технологиите.

Тоалетът Digital Aura е част от Deep Web - модернистична колекция-инсталация на австрийската дизайнерка с акцент върху машинното самообразование (алгоритми и математически модели, посредством които компютърните системи усъвършенстват успеваемостта си, до момента в който вземат решение дадена задача).

С моделите си Флора Миранда показва процеса, по време на който компютърът научава какво в действителност са облеклата и по какъв начин се основават.

Представянето на " роклята с телефоните ", както стана известна тя на Седмицата на модата в Париж, бе съпроводено от информативна презентация. Тя е основана от швейцарски и американски художници, приели драговолно концепцията за машинното самообразование (сравнително ново събитие в технологиите).

Колекцията-инсталация Deep Web е въодушевена от американския трансджендър художник Aманда Лепор, от концепцията за разнообразието в половите такъми и от играта с женствените форми.

Роклята е най-стереотипният знак на женствеността, що се отнася до облекла. Като употребява неповторимите форми на трансджендър художника Aманда Лепор, Флора Миранда дава на компютъра модел за образование.

Модните критици дефинираха метода на дизайнерката като авангарден и изследващ бъдещите благоприятни условия пред света на модата, които очевидно са тясно свързани с все по-развития свят на технологиите /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР