Всяка руска атака в утрешния Ден на независимостта на Украйна

...
Всяка руска атака в утрешния Ден на независимостта на Украйна
Коментари Харесай

Зеленски обеща твърд отговор на всяка руска атака

Всяка съветска офанзива в утрешния Ден на независимостта на Украйна или към него, когато стават и шест месеца от началото на съветската инвазия, ще провокира мощен отговор, даде обещание президентът Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс.

Зеленски, който управлява съпротивата на страната си, откогато съветските войски нахлуха на 24 февруари, също по този начин съобщи, че Украйна ще възвърне властта си над Крим, анексиран от Русия през 2014 година

Думите му прозвучаха в миг, когато измежду украинските представители и техните западни съдружници се появиха опасения, че Русия се готви още веднъж да нападна столицата Киев.

Междувременно водачи на десетки страни и интернационалните организации участваха в така наречен „ Кримска платформа “ - множеството от тях посредством видеовръзка - в символ на взаимност с Украйна и във връзка началото на нашествието преди шест месеца.

" За да се преодолее терорът, е належащо да се реализира победа в битката против съветската експанзия ", съобщи Зеленски на откриването на форума. " Необходимо е Крим да бъде освободен. Това ще е връщане към живота на международния закон и ред. "

По-късно на конференция Зеленски съобщи, че Украйна няма да се съгласи с каквото и да е предложение за заледяване на сегашните фронтови линии за " усмиряване " на Москва, която в този момент управлява към 22% от Украйна, в това число Крим.

Украинският президент прикани света да не демонстрира отмалялост от войната, като съобщи, че това ще е опасност за всички. Той също по този начин акцентира, че Украйна се нуждае от повече оръжия от западните си поддръжници, което би помогнало за обръщането на обстановката против Русия.

Германия възнамерява да достави на Украйна спомагателни оръжия, в това число системи за противовъздушна защита, ракетни установки и прецизни муниции, на стойност над 500 млн. евро през 2023 година, заяви представител на канцлера Олаф Шолц, съобщи ДПА.

Киев ще получи още три системи за противовъздушна защита " ИРИС-Т " и десетина бронирани машини " Бергпанцер “ наред с други продукти, съобщи представителят в миг, когато канцлерът е на посещаване в Канада. Неотдавна Шолц даде обещание по-нататъшна огромна финансова и военна поддръжка за Украйна. След в началото закъснение на доставките на оръжия на Украйна, което стана причина за съществени рецензии както в страната, по този начин и в чужбина, процесът се форсира и Берлин съобщи, че към този момент е дал на Украйна 15 самоходни зенитни оръдия „ ГЕПАРД “, 10 самоходни гаубици, няколко бронетранспортьора, стотици портативни системи за противовъздушна защита.

Зеленски предизвести през уикенда, че Москва може да опита " нещо изключително грозно " в навечерието на Деня на независимостта на следващия ден. " Те ще получат отговор, мощен отговор ", сподели той през днешния ден. " Искам да кажа, че с всеки минал ден... този отговор ще се ускорява, ще става все по-мощен и по-мощен ".

Градската администрация на Киев забрани провеждането на огромни обществени събирания до четвъртък, опасявайки се, че множеството от празнуващи поданици може да се трансформира в цел за съветски ракетен удар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР